На официалното закриване на ски сезона, организирано от Българската федерация по ски и Българския олимпийски комитет, по време на тържествената церемония Председателят на БФСки Цеко Минев награди с почетни плакети легендарните български скиори Михаил Попангелов, Александър Шаламанов, Симеон Калчев, Димитър Атанасов, Мария Клисурска и Христо Бързанов. В своето приветствие към тях той изказа специалната си благодарност за приноса им към историята на ските у нас.

За девета поредна година се осъществи и най-социалният проект на Българска федерация по ски - "Научи се да караш ски". С всяка година броят на децата и на градовете, които се включват в проекта, се увеличава. През 2017-а година в 2535 деца от цяла България бяха обхванати от проекта.

Цеко Минев с носителите на купи в младша възраст

„През този сезон се сбъдна една от мечтите ми - български спортист да спечели старт от Световната купа и то в България“, каза Цеко Минев. Това е сноубордистът Радослав Янков, който спечели първия старт на СК в Банско през февруари.

„Високата оценка за домакинството на Банско, както и успехите на Радо и Сани Жекова ни задължават да кандидатстваме за домакинство на стартове от световната купа по сноуборд и за следващия сезон“, допълни председателят на федерацията.

Банско е един от малкото курорти в света, домакинствал в рамките на 3 дни на 2 старта в паралелния гигантски слалом и един в сноубордкроса. Ски курортът е и първият, в който се проведе атрактивната дисциплина спийд бордеркрос.

2535 деца се включиха в проекта "Научи се да караш ски“

Носителят на малката световна купа по сноуборд в паралелния гигантски слалом, както и четвърти от световното първенство Радослав Янков и неговият треньор Георги Атанасов бяха наградени от Главния изпълнителен директор на Първа инвестиционна банка (Fibank) Васил Христов с по едно кюлче инвестиционно злато. Същите награди той връчи и на звездата ни в женския сноуборд и четвърта в света от последния шампионат на планетата Сани Жекова и на нейния треньор и баща Виктор Жеков.

 

Церемонията бе посетена от множество спортисти и представители на медиите

Цеко Минев благодари на спонсорите на БФСки - Първа инвестиционна банка (Fibank), Generali, Audi и Мтел, както и на Министерството на младежта и спорта за подкрепата за успехите на българските скиори.

Специален гост на официалното закриване на ски сезона бе сребърният медалист в ски скока (отборно) от олимпиадата в Калгари през 1988 година, Матиас Жупан.

Цеко Минев и спонсори на БФСки

 

Коментари

Коментирай