Бедствието, което сполетя общините Харманли и Свиленград, разтърси цяла България. То предизвика не само дълбоко съчувствие, но и трогателно бърза реакция. На помощ на пострадалите и семействата, загубили свои роднини, се притекоха много хора с надеждата да смекчат последствията от случилото се. Първа инвестиционна банка като българската банка не остана безучастна и се присъедини към компаниите, които дариха средства за пострадалите в двете общини.

На свиканото извънредно заседание на Управителния съвет на банката бе решено да се предоставят 300 000 лв., които да бъдат разделени поравно между двете бедстващи общини. Васил Христов, изпълнителен директор на Първа инвестиционна банка, лично посети Хасково и Харманли и се срещна с кметовете, за да обсъдят начина, по който средствата ще достигнат до пострадалите. Те ще бъдат разпределени на база ясни критерии, формулирани от самите общини.

Помощта, която цяла България оказва на засегнатите, едва ли ще успее да компенсира страданието и загубите, но е знак, че съпричастността предизвиква реални действия. Целият ни екип поднася своите съболезнования към семействата на загиналите в бедствието. Нашите колеги от офисите ни в Харманли и Свиленград станаха свидетели на случващото се. Дори и да искаме, не бихме могли да си представим какво са изпитали. А дарението към двете общини бе най-малкото, което можехме да направим. Защото да стоим отстрани не е избор.

Иван Ралчев

Иван е специалист, развиващ се в сферата на Маркетинга и Новите медии. В блога можете да откриете негови статии за различните банкови продукти. Използва активно интернет и новите технологии, затова и обича дистанционното банкиране и безконтактните разплащания. Особено любопитни са му тенденциите в мобилните разплащания.

Коментари

Коментирай