Първият банкомат в България, приспособен за хора с нисък ръст, е  вече факт. Устройството e вградено на ATM устройство пред банковия офис на централата на Първа инвестиционна банка на столичния булевард „Драган Цанков” 37. Допълнителното приспособление пред банкомата е изработено от олекотен материал, който лесно може да се спусне към земята, за да улесни хората с нисък ръст при теглене на пари и проверка на сметка.

Това е първа стъпка към стартирането на дълготрайна инициатива за оборудването и на други банкомати на банката с такъв уред. Целта е броят им да се увеличи както в столицата, така и в останалите градове на страната.

Уредът, който значително ще облекчи работата с банкомати на хората с нисък ръст, е конструиран ергономично и се прибира без усилие след всяко използване.

Fibank е първата финансова институция в България, която оборудва банкоматите си с подобен допълнителен уред за хората с нисък ръст.

20140205_160506

ATM

Десислава Богданова

Здравейте! Аз съм Десислава - Мениджър "Корпоративни комуникации”. Основните ми интереси са в областта на дигиталните комуникации, дигиталното банкиране и новите технологии.

Коментари

  1. Браво!!! Дано и др. банки вземат пример от Вас :) !

  2. […] Първият банкомат в България, приспособен за хора с нисък ръст, се намира пред банковия офис на централата на Първа инвестиционна банка на столичния булевард „Драган Цанков” 37. Повече за него можете да прочетете в публикацията  „Първият банкомат в България, приспособен за хора с ни… […]

  3. Страхотни сте, скоро и в останалите градове в страната.

Коментирай