С годините инициативата TED доказа, че е нещо много повече от благозвучно обединение от първите букви на Technology, Entertainment, Design. Конференциите под мотото “Идеи, които заслужават да бъдат разпространени” позволяват на горещия ентусиазъм, куража и нестандартното мислене да забъркат заразната смес от идеи, действителни случки и желание за промяна.

Така грабващите вниманието концепции, остроумните и красиви истории и провокативни и мотивиращи презентации събират стотици хора всяка година в Лонг бийч, Калифорния. А за тези, които нямат възможността да присъстват лично, сайтът ted.com предлага един наистина увлекателен и полезен начин да прекараш свободното си време в търсене на вдъхновение.

Е, най-големите ентусиасти стигат и по-далеч. Те организират локални събития под крилото на TED - TEDx - по целия свят. Така миналата година Мария, Алек, Ния и Теди поставиха началото на българската работилница за идеи - TEDxBG. Тази събота, 8-ми януари, ще се състои и второто издание. Екипът, пораснал с още един член, Ники, ще качи на сцената безспорно интересни хора, готови да споделят своя опит и светоглед. Някои ще говорят за приключенията, сътворяването на филми и компании. Други ще ни завладяват с разкази за природата и фотографията, за пътешествията, културата и създаването на глобални мрежи, решаването на локални проблеми, дизайна и технологиите.

И ние от Първа инвестиционна банка ще бъдем там, за да попием от нетрадиционните виждания и иновативните решения. За втора година ще подкрепим това културно събитие, защото смятаме, че стойностни инициативи като TEDxBG заслужават внимание. Защото идеите трябва да бъдат споделяни, а мечтите - сбъдвани.

Мястото отново е същото - Rainbow Plaza. Билетите - разпродадени до последния. Подочухме, че залата ще е препълнена с тръпнещи в очакване да чуят свежите идеи на лекторите.

Коментари

Коментирай