Разплащанията с банкови карти бележат ръст. Причина за това е не само по-широкото разпространение на ПОС терминали в търговската мрежа в страната, но и набиращите популярност плащания в интернет.

Съветваме при пазаруване в интернет, както и в търговската мрежа, винаги да вземате мерки, за да гарантирате сигурността си. В интернет най-добре е да използвате услугите на посредници при разплащанията, какъвто е например ePay в България, а когато използвате картата си, за да пазарувате в международни сайтове, често се налага да прибягвате до регистрация в PayPal, един от унифицираните международни посредници.

Добавянето на карта към регистрация в PayPal преминава през два етапа. В първия въвеждате данните на своята карта – нейния бранд (VISA, MasterCard), номер и срок на валидност, - както и вашия адрес. За да можете да я използвате обаче, трябва да потвърдите, че сте неин притежател – проста и ефективна защита срещу злоупотреби. Разбира се, самата процедура става бързо и лесно. Срещу трансакция на малка стойност (€ 1.5) PayPal ви изпращат т.нар. “PayPal Code”, който вие получавате в своето месечно извлечение или отчета за всички плащания с вашата карта в банката. Тази сума ще ви бъде възстановена по вашата сметка в PayPal, когато въведете кода и потвърдите картата.

Често при нас постъпват въпроси къде може да бъде открит този код. Ако получавате месечно извлечение за кредитната си карта, можете да го откриете там. Но ако имате дебитна карта или пък се налага спешно да платите чрез PayPal, съветваме да посетите клон на банката. Не можем да предоставим кода по електронната поща или в разговор по телефона, тъй като за целта е нужно да ви идентифицираме като притежател на картата. Друга възможност да получите кода е регистрацията за услугите SMS за авторизации с банкови карти или SMStatus, чрез които получавате съобщения за, съответно, всички плащания с картата или движенията по вашите сметки.

Във всички случаи, когато си издавате банкови карти, препоръчваме да си направите регистрация и за друга наша услуга - My Fibank. Чрез нея получавате пълна и безплатна информация за движенията по всички ваши сметки, за плащанията с карти, задължения и минимални вноски по кредитни карти. Услугата е много удобна, а ви позволява и лесно да следите своите финансови операции. В My Fibank бързо ще откриете кода, който PayPal очакват от вас. Той се отразява в рамките на няколко минути в меню “Справки” , “Картови авторизации”. Информацията, която ви е необходима, изглежда по този начин:

Кодът е „5899” и се намира между PP* и CODE. Той е включен в информацията за трансакцията на стойност € 1.5, която споменахме по-горе, и по-точно в колонката “Локация”. Клиентите, които имат регистрация в нашия Виртуален клон, също могат да използват тази функционалност.

Иван Ралчев

Иван е специалист, развиващ се в сферата на Маркетинга и Новите медии. В блога можете да откриете негови статии за различните банкови продукти. Използва активно интернет и новите технологии, затова и обича дистанционното банкиране и безконтактните разплащания. Особено любопитни са му тенденциите в мобилните разплащания.

Коментари

 1. Здравейте, Банко! Насреща сме при всеки случай, в който имате нужда от съдействие или информация. Поздрави на Вашата общност!

 2. Много добра статия и благодарим от нащата общност, че сте от малкото банки дали информация как се случва точно в съотвеното онлайн банкиране. При нас вече е споделена информацията и често сте един от еквивалентите на "адекватна система за работа" , говорейки за пейпал и прикачването на кредитна карта към систмета му.

 3. Здравейте, Ивайло! Изпращаме Ви имейл, за да проучим причината.

 4. И аз имам същия проблем,„This credit card has been denied by the bank that issued your credit card. For details on why your card was denied, please contact your credit card issuer’s customer service department. Or, you may want to try adding a different credit card.“ още при добавянето на картата ми се изписва.Вътре имам 45 лв.Моля за помощ.

 5. Ще се свържем с Вас по имейл, тъй като ни е необходима повече информация, за да проверим случая. Поздрави!

 6. Има налични 10лв. и не се получава.

 7. Здравейте, Петър! По всяка вероятност нямате наличност по сметката, към която е издадена картата. За да я регистрирате в PayPal, нашият съвет е да внесете поне 5 лв. по сметката. Поздрави!

 8. Имам проблем с добавянето и потвърждаването на картата ми в PayPal. При опит за добавяне на картата в сайта ми изписва следното

  "This credit card has been denied by the bank that issued your credit card. For details on why your card was denied, please contact your credit card issuer's customer service department. Or, you may want to try adding a different credit card."

  Моля за помощ.

 9. Привет, Генчо! Молим да посетите наш клон, за да може наш специалист да направа справка за Вашата разплащателна сметка. За съжаление не можем да помогнем с повече в блога или по имейл. Поздрави и приятен ден!

 10. Здравейте!
  След като имам дебитна карта, но не съм я регистрирал в майфибанк, както и не съм заплащал никакви такси от момента на откриването й, дължа ли някакви такси? В картата не са внисани никакви пари, както и не са ми искани пари за откриване на сметка, но имам АЙБАН.

Коментирай