И до днес Мартин Желев има страх от височини, както и от вода. Въпреки това има 18 златни медала от Републиканско състезание по скокове във вода. Вместо да бъде шампион в спорта, избира да стане професионалист в банковото дело във Fibank.

И ако звучи като диаметрална противоположност, то могат да се добавят и още няколко прелюбопитни щрихи. Седем години Мартин е бил в развлекателния бизнес - ръководил е проекти в продуцентска компания, като освен това е бил водещ на конкурси и фестивали. Днес е част от банкова структура, а от скоро е ръководител на екип в Специализирано звено „Управление на проекти“ в Първа инвестиционна банка. И се чувства повече от добре на мястото си.

На въпроса към Мартин кое е общото, защото все пак трябва да има нещо общо между предишното и сегашното му амплоа в работата, той простичко отговаря: „Тестовата фаза” във Fibank в миналата ми работа просто наричахме „репетиция”; в крайна сметка организираш даден проект. След 7 години, прекарани в шоубизнеса, реших, че искам да продължа да се занимавам с проекти, но искам това да се случва в по-организирана и структурирана среда. Неслучайно се насочих към Първа инвестиционна банка – още преди да заработя тук, знаех, че това е банката, в която служителите са удовлетворени и спокойни, а посоката на развитие гледа към бъдещето. Всичко това вече спокойно мога да потвърдя от личен опит”.

Мартин се връща назад във времето, припомняйки си откъде започва пътя му в банката. Първите две години работи като редови Фронт офис служител. На интервюто за работа HR-ът го пита как от Ръководител проекти в продуцентска компания е проявил интерес към тази банка и позиция.

„Отговорих й, че за да ръководиш проекти, трябва да познаваш процесите отвътре. Моята цел е да изуча банковия свят из основи, в „кухнята“, и след това бих бил добър в Управление на проекти.

Изненадващо за мен, дамата от  HR-a остана доволна от отговора ми и каза, че ако наистина искам да се развивам, Fibank е точното място за мен”, връща лентата назад Мартин.

След близо две години на Фронт офиса става част от екипа на Управление на проекти. Още в първия месец на тази позиция се включва в истинско предизвикателство - участие в създаването и управлението на план за непрекъсваемост на бизнес процесите по време на ситуацията около пандемията от COVID-19. Отначало мисли, че най-сложно е да се създаде план срещу „неочакваното“,  но  после установява, че още по-голямо предизвикателство е самото изпълнение, защото трябва да планира доставки на периферна техника в сериозни количества, да работи по внедряването на софтуер за работа извън офиса, да комуникира и съдейства на всички колеги, които работят отдалечено. 

Управлението на проекти в банката вероятно изглежда сложно, но всъщност е страхотна възможност да участваш в изграждането на визията на Fibank, чрез реализирането на ключови проекти.

„Наскоро отново се засякохме с HR-a, с когото беше интервюто ми, за което споменах в началото. Припомнихме си как започнах работа и си дадох сметка, че тук нещата наистина се случват. Но мотивацията и уменията на служителя не стигат. Във формулата на успеха участва и добрата и навременна преценка на работодателя. Радвам се, че съм част от Fibank и колегите винаги са били до мен както в трудните моменти, но и в успехите и постиженията, вдъхвайки ми увереност, че тук нещата се случват и се случват сега. Fibank e компания, която подкрепя онези, които знаят как и са готови на динамично ежедневие”, завършва с топла усмивка и поглед Мартин Желев.

 

Златко Стоянов

Златко е Мениджър „Корпоративни комуникации”, като се присъединява към екипа на Fibank през 2011 г. в дирекция "Методология". Автор е на статии в корпоративния вестник Fibank NEWS, отразяващи един по-приемлив поглед към сложната банкова терминология. Следи развитието на регулациите и тяхното отражение в дейността на банките. Очаквайте от него разработки, посветени на новостите в банковата сфера.

Коментари

Коментирай