Националният отбор по художествена гимнастика се представи впечатляващо на първото за сезона голямо състезание от веригата Гран При, което се проведе в Москва. Грациите се завърнаха с цели 7 медала от руската столица. За поредна година Fibank (Първа инвестиционна банка) е партньор на Българската федерация по художествена гимнастика (БФХГ).

снимка: Официалната страница на Илиана Раева, Facebook.

Новите златни момичета на България показаха в Москва, че успехите и положителните новини от играта им тепърва предстоят. Ансамбълът в състав Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Елена Бинева, Лаура Траатц и Теодора Александрова спечелиха сребърното отличие в многобоя, златен медал във финала с пет обръча и сребърен във финала с три топки и две въжета. В съпътстващия турнир при жените Ерика Зафирова завоюва бронза. Истински фурор в Москва направи 17-годишната Боряна Калейн. Във финалите на отделните уреди тя без проблеми стана шампионка на топка, взе сребро на обръч и бронз на лента. Калейн не игра само на финала на бухалки. Емоциите от представянето на националките в Москва се допълниха и от спечелените медали на силния международен турнир "GRACIA CUPA" в Будапеща.

Като партньор на БФХГ Fibank активно подкрепя българските спортисти в изявите им на местна и международна сцена. Първа инвестиционна банка, с основни акционери Ивайло Мутафчиев и Цеко Минев, е също така генерален спонсор на Българския олимпийски комитет (БОК), Българската федерация по ски (БФСки) и основен спонсор на Българската федерация по лека атлетика (БФЛА).

 

Златко Стоянов

Златко е Мениджър „Корпоративни комуникации”, като се присъединява към екипа на Fibank през 2011 г. в дирекция "Методология". Автор е на статии в корпоративния вестник Fibank NEWS, отразяващи един по-приемлив поглед към сложната банкова терминология. Следи развитието на регулациите и тяхното отражение в дейността на банките. Очаквайте от него разработки, посветени на новостите в банковата сфера.

Коментари

Коментирай