Една от първите ни препоръки, когато даваме нова карта на своите клиенти, е да сменят ПИН кода с такъв, който могат да запомнят лесно. Другата е никога да не държат ПИН кода на едно и също място с картата.

Това са моите три начина, към които се придържам, когато сменям и запомням ПИН. Работят безотказно и досега не съм забравял ПИН. Е, случвало ми се е да въведа ПИН кода на едната карта, докато плащам с другата, но за това лек все още не съм измислил.

ПИН като дата или година

На 5 септември сте си купили първата кола - дата, която сигурно никога няма да забравите. Или 12 август (1208), когато се изкачихте на Мон Блан. Големите събития в живота се помнят лесно. Избягвайте само рождените дати и годишнини – те са сред най-често използваните за целта, затова и не са препоръчителни.

ПИН като име

Върху клавиатурите на повечето банкомати можете да видите и букви – като на клавиатурите на телефоните. И там бутонът ”2” отговаря на “А”, “B” и “C”,  “3” на “D”, “E, “F” и т.н. Така можете да изпишете например името Иван – 4826. Важно! Не използвайте собственото си име. Все пак то е изписано на картата, а ПИН кодът не трябва да е на едно и също място с нея.

Пин като фигура

С 10-те бутона на клавиатурата, които отговарят за цифрите от 0 до 9, можете да изрисувате и фигура. 4123 например прилича на Г, а 4265 е триъгълник.

Успех!

Иван Ралчев

Иван е специалист, развиващ се в сферата на Маркетинга и Новите медии. В блога можете да откриете негови статии за различните банкови продукти. Използва активно интернет и новите технологии, затова и обича дистанционното банкиране и безконтактните разплащания. Особено любопитни са му тенденциите в мобилните разплащания.

Коментари

Коментирай