На 4 септември 2015 г. Fibank (Първа инвестиционна банка) взе участие в банкова конференция в Берлин, организирана от германските си партньори SavingGlobal. Темата на събитието беше „Свързване на финансовите пазари: перспективи пред европейските банки”.

Лектори на конференцията бяха:

  • проф. д-р Саша Щефен (преподавател по финанси в European School of Management and Technology);
  • д-р Екарт Виндхаген (директор в McKinsey&Co.);
  • д-р Бетина Орлоп (директор в Commerzbank).orlopp and audience

Разгледани и дискутирани бяха въпроси, свързани с възможностите и развитието на банките в условията на дигитален свят, появата на технологични дружества, развиващи финансови услуги (fintech компании) и взаимоотношенията им с банките, както и ролята на банковия съюз в Европа и връзката му с икономическия растеж.

Fibank беше единствената банка от България, представена на конференцията. От страна на Fibank участие взеха г-жа Мая Георгиева, Заместник председател на Надзорния съвет и г-жа Минка Михайлова, Директор „Методология”.

Данира Доспевска-Шаренкапова

Данира е мениджър „Корпоративни комуникации”. Чрез блога на Fibank тя се грижи да получавате полезна и актуална информация от банковата сфера. Интересува се от развитието на дигиталните комуникации, информационните технологи и новите възможности, които те предоставят на потребителите.

Коментари

Коментирай