Отново имаме изненада за почитателите на оригиналното, а именно нова серия кюлчета-медальони, наречена ФОРС-Талисмани. Тези украшения са изработени в най-престижната швейцарска рафинерия ПАМП, чиито официален представител за България е ПИБ. Пролетта и лятото – сезони изключително подходящи за носене на по-нестандартни украшения и бижута можете да зарадвате любим човек или пък себе си с един от талисманите – Вечност, Вселена и Любов (Пламъкът на любовта) изработени от паладий с проба 999.5 или сребро с проба 999.

Концепцията, заложена в изработването на оригиналните кюлчета-медальони ФОРС-Талисмани, предлагани от ПИБ е базирана на сакралното число 3. Трите символа за Вечност, Вселена и Любов са изковани в уникални форми от благородните метали паладий и сребро и носят три послания - за здраве, радост и любов, които са изписани калиграфски на 9 езика върху всяко кюлче-медальон. Всеки талисман се продава в комплект с три верижки за окачване – кожени и памучни, които са включени във всяка от модернистичните опаковки.

Освен оригинален накит или подарък, тези талисмани също така са и инвестиционни кюлчета, тъй като паладият и среброто рафинирани от ПАМП са едни от най-чистите метали в света.

Сега за първи път в България предлагаме изделие от паладий с проба 999.5 - метал, древен символ на непобедимостта. За разлика от златото и среброто, известни още от древността, паладият е сравнително нов химичен елемент, сребристобял метал от групата на платиновите елементи, открит през 1803 г. Получава името си от известния от античната митология мистериозен паладиум (статуя на богинята Атина Палада), съхраняван в Троя. Неуязвим като древния си съименник, благородният метал паладий днес е предпочитан поради изключителните си качества: сияен блясък и устойчивост на корозия. Около 70% от добива на паладий става в Русия, а интересът към благородния метал е все по-сериозен. Той е по-евтин от платината, което по думите на редица анализатори ще доведе до по-широкото му използване в автомобилната индустрия по време на криза. Според тях, и този скъпоценен метал в момента е подценен. Средната стойност на фиксинга на паладия за 2009 г. се колебае около 205 щатски долара за тройунция.

Сребро е традиционният метал за амулети. В изобилие навсякъде по света, среброто е почитано от хилядолетия от многобройни цивилизации заради ковкостта и яркия си блясък. Освен това, много племена и народи вярват, че чрез феномена на окисляването (потъмняването на метала), среброто притежава способността да извлича и улавя лошите енергии, когато се носи като талисман. Възможността повърхността му да бъде почистена от чернилката, символизира отстраняването на вредните въздействия върху човека, който го носи.

Кюлчетата-медальони от серията ФОРС-Талисмани на ПАМП могат да бъдат закупени във всеки офис на ПИБ в страната. Повече информация клиентите на Банката могат да получат като посетят всеки клон на ПИБ в страната, на телефона на Контакт центъра на ПИБ – 0800 11 011 или на www.fibank.bg.

Коментари

 1. @ Николай Сребърните и паладиеви талисмани са завършени ювелирни продукти т.е. представяме продуктът като цялостна бижутерска изработка, а не такъв с инвестиционна стойност. По тази причина грамажът на талисманите не е обявен от производителя. Поздрави, Екип на ПИБ

 2. Колко грама(или част унция)тежат талисманите от паладий и сребро?

 3. @ Иванова Сега стратираме предлагането на тези кюлчета, така че ще бъдат налични. Поздрави, Екип на ПИБ

 4. Аз сега не мога да мина, но следващата седмица дали ще има още в наличност? Количествата ограничени ли са?

 5. @ Martina цени с ДДС: Сребърно кюлче-медальон „Талисман-Вечност” - 135 лв. Сребърно кюлче-медальон „Талисман-Любов” - цена 125 лв. Сребърно кюлче-медальон „Талисман-Вселена” - цена 125 лв. Паладиево кюлче-медальон „Талисман-Вечност” - цена 345 лв. Паладиево кюлче-медальон „Талисман-Любов” - цена 245 лв. Паладиево кюлче-медальон „Талисман-Вселена” - цена 245 лв. Поздрави, Екип на ПИБ

 6. Леле, сигурно са страхотни, но не разбрах на каква цена ги продавате?

 7. да, много са хубави - видях ги вчера и вече знам какво ще подаря на майка ми за рождения ден

 8. @ Николова
  Новите кюлчета-медальони от серията ФОРС-Талисмани - Вечност, Вселена и Любов изработени от паладий и сребро вече са налични във всички клонове на ПИБ в София и страната.
  Поздрави,
  Екип на ПИБ

 9. Изглеждат много симпатично.

 10. Забравих да попитам – има ли ги вече в офисите в София?

Коментирай