Третото издание на Fibank&Cook Academy в края на март беше посветено на екзотичната японска кухня. Гост на любимеца на кулинарните фенове Ути Бъчваров беше „самураят“ и „бунтар в кухнята“ шеф Петър Михалчев. Менюто включваше ика то кюри (бърза туршия от краставици и калмари), тай меши (риба в гюведже с ориз и зеленчуци) и катсу дон (омлет със свиско, гъби и ориз).

В излъчването на живо участваха и наши колеги, които готвиха заедно с Ути и шеф Михалчев. В ефир Ути прочете забавна ода, изпратена от колегите ни от Казанлък след предходното издание на Академията. От името на банката той връчи на своя гост монетата „Перлен дракон“, която пасва идеално на татуировките му.

Петър Михалчев е известен у нас като Майстора на японската кухня, той изповядва японската философия. От 1993 година работи като готвач в различни ресторанти с българска национална кухня, а през 1996 г. оглавява кухнята на френски ресторант. През 2008 г. се обучава за суши майстор в Токио, а 3 години по-късно открива един от най-добрите японски ресторанти в България – Miyabi. Наскоро е назначен за посланик на добра воля на Япония. Признанието се дава за приноса му за задълбочаване на познаването и разбирането на японската кухня и хранителна култура в България.

В специалната кулинарна академия на Fibank, организирана и излъчвана на живо, с настроение и рамо до рамо банкери, гост актьори и шеф готвачи готвят, месят и пекат заедно. Всички, които са пропуснали да проследят страхотната атмосфера на третото издание, могат да гледят цялото шоу в YouTube канала на банката.  

Златко Стоянов

Златко е Мениджър „Корпоративни комуникации”, като се присъединява към екипа на Fibank през 2011 г. в дирекция "Методология". Автор е на статии в корпоративния вестник Fibank NEWS, отразяващи един по-приемлив поглед към сложната банкова терминология. Следи развитието на регулациите и тяхното отражение в дейността на банките. Очаквайте от него разработки, посветени на новостите в банковата сфера.

Коментари

Коментирай