По традиция Fibank ще предложи продукти от злато и сребро, посветени на новата година по китайския календар

 

Волът е вторият знак в дванадесетгодишния китайски зодиакален цикъл. В Китай свързват животното (наричано в някои диалекти бик) с трудолюбието, силата и упоритостта за постигане на щастие.

Предстоящата година, която започва на 12 февруари 2021 г., ще бъде време за награди за всички, които са полагали сериозни усилия в живота и които се отнасят отговорно към задълженията си. Най-добрият талисман през новата година ще бъдат металните аксесоари и фигурки. В облеклото се препоръчва да преобладават бяло, жълто и зелено.

За всяка нова година по Лунния календар Fibank традиционно предлага на своите клиенти сребърна монета от 1 тройунция с проба 999/1000 с многоцветно изображение от Новозеландския монетен двор. През тази година монетата е различна: с масивно позлатено изображение на вол. Продуктът се разпространява от Fibank в качеството ѝ на официален представител на Новозеландския монетен двор.

За инвеститорите банката ще предлага златно и сребърно кюлче „Година на вола“ на водещата швейцарска рафинерия ПАМП. Кюлчетата са украсени с авангардно двустранно изображение на покровителя на новата година по лунния календар, маркирани, съгласно изискванията на Лондонската метална борса (LBMA) и пакетирани в сертификатна опаковка. Златното кюлче е с тегло 5 г и най-висока чистота на метала - 999.9/1000, а сребърното е с тегло 1 тройунция (31.1035 г) и проба 999/1000. На тях покровителят на новата година е изобразен, оглеждайки се във водата, под клоните на дърво. Символиката на кюлчето, свързана с богатството, е върху опаковата му страна и представлява каруца, пълна с монети. До тях ще се доберат, обаче, само онези, които не се страхуват от трудностите и преодоляват смело препятствията. В личен план Годината на вола ще бъде време за създаване на нови приятелства и вълнуващи любовни отношения, период на късмет и просперитет.

Продуктите можете да откриете в офисите на банката или в онлайн магазина: www.my.fibank.bg/GoldShop

Валентина Григорова-Генчева

Доц. д-р Валентина Григорова-Генчева работи за Първа инвестиционна банка от 2001 г. Тя създава и ръководи единствения по рода си в България банков департамент, специализиран за сделки с благородни метали, инвестиционни консултации и нумизматични експертизи. От 2008 г. води магистърски курс от лекции на тема „Културното наследство: пазар и инвестиции” в СУ „Св. Климент Охридски”. От 2016 г. води магистърски курс "Пазари и инвестиции в благородни метали" във ВУЗФ.
Автор е на публикации в областта на историята, археологията и нумизматиката. Валентина води рубриката „Злато и нумизматика”, в която Ви запознава с актуалното от света на благородните метали и монетите, и отговаря на Ваши въпроси, свързани с тях.

Коментари

Коментирай