Новата сребърна монета на Новозеландския монетен двор за Годината на Тигъра 2022 е вече в България. Изработена е от 1 тройунция сребро с проба 999, с многоцветно изображение на тигър-покровител на следващата година по лунния календар. Монетата е представена в луксозна кутия и перспекс поставка, която може да се отваря. Придружена е със сертификат. Тиражът на емисията е 2000 екз. Продажната цена е 146 лв. с ДДС. Монетата ще се разпостранява в офисите на Fibank в качеството й на официален представител на Монетния двор на Южния Пасифик.

 

Годината на Черния воден тигър ще настъпи на 1 февруари 2022 г. Тя обещава успехи на всеки, който е готов да рискува разумно, да се впусне в преследване на мечтите си, дори леко авантюристично, но всеотдайно. Водният тигър е с по-кротък нрав от огнените, земните и металните си събратя. Той покровителства хората, които се стремят към усвояване на нови знания, към реализация на нови проекти. Водата е елементът, който засилва желанието за себеизразяване, затова в Годината на Водния тигър ще изобилстват артистичните прояви, научните открития и всички други форми на свободна изява на човека. В китайската митология тигърът символизира силата, енергията, целеустремеността и лидерството, той е царят на животните. Затова традиционно се вярва, че годината ще предостави на човечеството много добри възможности за просперитет и щастие. Очаква се 2022 да бъде една много динамична година, белязана от съществени промени. Годината на Тигъра ще донесе бляскави успехи на хората, които се отличават със своите знания и способности, които са готови да отстояват мнението и позициите си.

 

Цветовете, които ще бъдат предпочитани в Годината на тигъра, са черно, сиво и синьо. Бижутата от злато и сребро ще радват с блясъка си покровителя на новата година. Естествените, природни материали ще бъдат за предпочитане в оформлението и декорацията на интериора.

 

Повече информация има в онлайн магазина на банката https://my.fibank.bg/GoldShop

Валентина Григорова-Генчева

Доц. д-р Валентина Григорова-Генчева работи за Първа инвестиционна банка от 2001 г. Тя създава и ръководи единствения по рода си в България банков департамент, специализиран за сделки с благородни метали, инвестиционни консултации и нумизматични експертизи. От 2008 г. води магистърски курс от лекции на тема „Културното наследство: пазар и инвестиции” в СУ „Св. Климент Охридски”. От 2016 г. води магистърски курс "Пазари и инвестиции в благородни метали" във ВУЗФ.
Автор е на публикации в областта на историята, археологията и нумизматиката. Валентина води рубриката „Злато и нумизматика”, в която Ви запознава с актуалното от света на благородните метали и монетите, и отговаря на Ваши въпроси, свързани с тях.

Коментари

  1. Здравейте.Има ли наличност от тази монета някъде"годината на тигъра"и ако я има може ли да се поръча

    1. Да, в офис НС 2

Коментирай