Fibank е първата банка в България, която дава възможност на своите клиенти да плащат с Apple Wallet


София, 5 ноември 2019

Fibank (Първа инвестиционна банка), в сътрудничество с Mastercard, предлага на своите клиенти възможността да ползват услугата Apple Pay. Благодарение на нея всеки клиент на банката, притежаващ дебитна или кредитна карта Mastercard, може да я добави към Apple Wallet и да извършва бързи, удобни и сигурни мобилни плащания.

Сигурността и поверителността са в основата на Apple Pay. Когато използвате кредитна или дебитна карта с Apple Pay, действителните номера на карти не се съхраняват на устройството, нито на сървърите на Apple. Вместо това на картата се присвоява уникален номер, който е криптиран и се съхранява в защитения елемент на устройството ви. Всяка трансакция се оторизира с еднократен уникален динамичен код за сигурност.

Apple Pay се настройва лесно, като клиентите продължават да ползват всички бонуси и предимства, предлагани от кредитните и дебитни карти. Apple Pay се поддържа от iPhone SE, iPhone 6 и по-нови версии, както и от Apple Watch.

Пазаруването в приложения и сайтове, приемащи Apple Pay, е лесно с Touch ID или просто с двукратно натискане на страничния бутон и поглеждане към вашия iPhone X, за да удостоверите плащането с Face ID. С Apple Pay вече не е необходимо да попълвате дълги формуляри, нито многократно да въвеждате информация за плащане и доставка. Когато купувате стоки и услуги чрез приложения или в Safari, Apple Pay работи с iPhone 6 и по-нови версии, iPhone SE, iPad Pro, iPad (5-то поколение), iPad Air 2 и iPad mini 3 и по-нови. Можете също да използвате Apple Pay в Safari на всеки Mac, произведен през 2012 г. и по-късно, работещ с macOS Sierra и да потвърдите плащането с iPhone 6 или по-нова версия, с Apple Watch, или с Touch ID на новия MacBook Pro. Можете да дигитализирате вашата карта през Apple Wallet или през регистрирано мобилно устройство в приложението My Fibank.

За повече информация за Apple Pay, посетете: https://www.apple.com/bg/apple-pay/

Apple Pay and Fibank

Коментари

 1. Можем ли да очакваме скоро да пуснете поддръжка и за VISA карти?

  1. Здравейте,
   Очакваме в най-скоро време да можем да Ви предложим услугата Apple Pay и с карти Visa.
   Следете официалните ни канали, за да се информирате, когато това стане факт.

   Поздрави! 

 2. Хубава стъпка в правилната посока!

 3. Имам маестро, което е вид мастеркард, но не работи, трябва да ходя и да си сменя дебитната карта или ще заработи в някой красив момент?

  1. Здравейте!

   Карта Maestro, при изтичане на валидността ѝ, се подновява от банката с карта Mastercard и не се поддържа, няма да бъде поддържана за Apple Pay. Можете да подадете искане за издаване на допълнителна карта към Вашата сметка - Mastercard и в последствие да прекратите картата Maestro.

 4. Здравейте!
  Добавих успешно кредитната, но за дебитната Маестро ми изписка, че не се поддържа. А по-горе пишете, че се. Какъв е проблемът?

  1. Здравейте! Карти Maestro няма възможност да се дигитализират с Apple Pay. Можете да подадете искане за допълнителна карта Mastercard към Вашата картова сметка, а в последствие да закриете карта Maestro.

 5. Поздравления, знаех си че ще сте първите.Оказва се обаче че аз все още няма да мога да се възползвам тъй като разполагам с две карти но и двете са VISA.За тях кога се очаква да може да се добавят?Само се надявам да не кажете че не може защото едната ми е кредитна(имам и задължения по нея което означава че не може предполагам да се подмени с mastercard просто така) другата пък е дебитна но си я взех буквално преди седмица.

  1. Здравейте! Към момента имате възможност да добавите карта Mastercard към вече съществуващата Ваша сметка. В последствие да прецените дали да продължите да ползвате и двете. Колегите работят в посока да разширят възможностите за дигитални разплащания, но не можем да се ангажираме с конкретни срокове.

 6. Никак няма да е зле и за Google Pay да измислите нещо ;)

Коментирай