Живеем във време, в което няма невъзможни неща, има невъзможни цени. Искаме да знаем всичко - кога, колко, какво. Кога ще порасна, какво ще получа, колко дълго ще продължа да получавам. А какво ще дам?

Вече можем да имаме всичко или много или достатъчно. А колко можем да дадем? Колко можем да дадем на някого, който не може да има. Колко можем да помогнем на някого, който се нуждае. Искаме ли изобщо да можем да помагаме, да сме полезни?

Живеем във време на достъпни материални блага и сме все по-лишени от всякакво емоционално и духовно светоусещане. Джобовете ни са пълни, а сърцата ни са бедни, душите ни са празни. Как се измерват богатството и бедността? Колко е важно да си богат и защо? И ако си богат, нужно ли е да си купуваш индулгенции по Коледа, пращайки кратки съобщения, за да подкрепиш благородна кауза?

Богатството на един народ са неговите деца, а децата искат и имат нужда от много. Много време, много енергия, много търпение, много уважение, много насоки, много помощ, много разбиране. Ние искаме те да са многобройни и да бъдат много щастливи. Да знаят и да могат повече. Да имат възможността да реализират мечтите, идеите, плановете си. Да могат да задават на свой ред въпросите кога, колко, какво. И да могат да получават повече и по-богати отговори.

Имаме възможността да помагаме и да подкрепяме. Можем да подадем ръка, да подкрепим идея или да подарим една книга. Ще продължаваме и занапред, за да можем да видим повече щастливи малки деца.

Коментари

  1. Да, браво и от мен. Наистина една силна статия и кара да се замислиш. Харесва ми че има отворен краи.
    Според мен е много важно човек да дава, а в краина сметка колкото даваш толкова и получаваш.

  2. Goliamo BRAVO za tazi statia!

Коментирай