Конференцията „The Future of Technology, организирана от IBM, се проведе в началото на ноември в София. Участие в нея взеха представители на водещите технологични компании в страната. Първа инвестиционна банка бе представена от Ясен Тричков – директор „Информационна сигурност“ и Владимир Икономов – директор „Дигитално банкиране“.

Ясен Тричков – директор “Информационна сигурност” във Fibank, взе участие в дискусионния панел „No more time: Security at the speed of business“, в който очерта проблемите и предизвикателствата пред големите организации:

От една страна имаме голяма палитра от различни видове системи за сигурност, които се предлагат на пазара, а от друга ежедневно развиващите се кибер атаки. Това неимоверно води до повишаване на комплексността на решенията, така както и нуждата от квалифициран персонал, който да работи с тях. Нашата цел е да превърнем тези негативи в позитиви. В Банката се правят сериозни инвестиции за закупуването на водещи решения, което от своя страна мотивира и кара служителите да развиват и подобряват своята експертиза и знания. Освен това осигуряваме развитие на своите екипи за киберсигурност чрез провеждането на обучения, за да увеличат максимално ефективността на наличните инструменти.

Интегрираме сигурността още в проектирането на своите процеси и приоритизираме извършването на текущи и регулярни оценки на риска, което ни дава фокус върху значимите проблеми и ни помага при избора на технологични решение за сигурност. В допълнение на това се стремим да ги консолидираме, така че да улесним работата на служителите, с оглед намаляването на видовете интерфейси, чрез които изпълняват служебните си задължения. IBM ни помага именно за това, чрез цялостния си набор от продукти, които са част от Cloud Pak for Security.

Данира Доспевска-Шаренкапова

Данира е мениджър „Корпоративни комуникации”. Чрез блога на Fibank тя се грижи да получавате полезна и актуална информация от банковата сфера. Интересува се от развитието на дигиталните комуникации, информационните технологи и новите възможности, които те предоставят на потребителите.

Коментари

Коментирай