Сава Арабаджиев е част от екипа на Fibank повече от 20 години. Той е едва на 21, когато постъпва в компанията, в която можете да го откриете и днес. „През 2001-а година да започнеш работа в банка беше престижно. В Първа инвестиционна банка ме посрещнаха професионалисти, от които винаги съм се учил и получавал подкрепа. Банките по принцип са консервативни институции, но различното тук е, че средата е много по-добронамерена, а служителите се чувстват оценени.” Така започва историята на Сава, който понастоящем е Мениджър бизнес развитие и продажби в най-голямата банка с български капитали.

Мечтата му от дете, вдъхновена от главен герой на популярен сериал  от миналото - банкер, е да работи в банковия сектор, който предлага възможност за кариера и ценена в обществото професия. Оказва се прав, като във Fibank получава не само професионално признание, но и най-важния успех в личен план – тук той се запознава със съпругата си и създава семейство.

Сава твърди, че в основата на всяко щастливо семейство стои способността да правиш компромиси, но и да се чувстваш ценен. „Fibank  е една от най-динамичните компании в сектора, иноватор в много от предлаганите продукти и услуги на банковия пазар. Тук постоянно има какво да създадеш – продукт, услуга, дирекция. И ако искаш и можеш, ти ще си движещата сила и ще дадеш ноу-хау”, споделя човекът, който след години на интересни преживявания и премеждия не спира да търси и открива мотивация да продължава напред в кариерата. 

По думите му има не едно, не две, а три семейства – едното е Банката, второто – собствения му дом, а третото – мото групата. „През цялото това време ВИНАГИ съм срещал разбиране и подкрепа в колегите си, ВИНАГИ съм можел да коментирам проектите, вижданията и плановете си с всеки служител на банката, независимо от ранг, титла, нагласи и убеждения и ВИНАГИ съм получавал заслужено отношение за положените от мен усилия – кариерното ми развитие е безспорен пример за това”, допълва Сава.

С успешна кариера и брак, с времето се посвещава на втората си детска мечта - бързите скорости на две гуми. Именно в лицето на хората, с които се запознава в мото групата, намира третото си семейство, което му дава нови емоции и преживявания.

Златко Стоянов

Златко е Мениджър „Корпоративни комуникации”, като се присъединява към екипа на Fibank през 2011 г. в дирекция "Методология". Автор е на статии в корпоративния вестник Fibank NEWS, отразяващи един по-приемлив поглед към сложната банкова терминология. Следи развитието на регулациите и тяхното отражение в дейността на банките. Очаквайте от него разработки, посветени на новостите в банковата сфера.

Коментари

Коментирай