Най-добрият български сноубордист – Радослав Янков, получи чек на стойност 10 000 лв., а треньорът му - Георги Атанасов - 5 000 лв.

Nagrazhdavane Rado Yankov

На официална церемония в централата на Банката г-н Васил Христов – Главен изпълнителен директор на Fibank, лично награди Радо Янков и неговия треньор с парични премии.

Треньорът на Радо Янков – Георги Атанасов – получи и специален комплимент за най-щастливото събитие в личен план – раждането на дъщеря му. Г-н Васил Христов му подари колекционерска монета за бебе "Anne Geddes – момиче", произведена от Новозеландския монетен двор.

Радо Янков постигна исторически за българския сноуборд успех, като спечели Световната купа по сноуборд в паралелните дисциплини. Янков завърши на шесто място в последния старт от сезон 2015/2016 в паралелния слалом в германския зимен център Винтерберг, което се оказа напълно достатъчно, за да триумфа с кристалната купа. 26-годишният българин събра 4050 точки, след като записа две победи и едно второ място в седемте състезания през кампанията.

След феноменалния си успех тандемът Янков – Атанасов беше посрещнат с бурни овации, гайди и много поздравления на летище София. Радо и треньорът му получиха букети с цветя от Илона Станева - директор „Маркетинг и реклама" във Fibank (Първа инвестиционна банка).

Специално от Чепеларе за посрещането пристигнаха с автобус 50 от най-големите приятели на Янков. С тях бяха и гайдари, които огласиха залата за посрещане на летище София с традиционните за Чепеларе ритми.IMG_8742

„Чувството е неописуемо. Това е голяма тежест и съм на седмото небе, че успяхме да постигнем такъв успех. Това са години труд, лишение и търпение. Всеки минава през перипетии, но в крайна сметка купата е у нас", сподели развълнуваният Янков.

IMG_8591   IMG_8536

В края на миналата година Радо стана първият българин с победа в старт за Световната купа по сноуборд. Той постигна успеха в италианския зимен център Кареца, побеждавайки световния първенец в дисциплината Андрей Соболев. За великолепното си представяне Радо Янков получи чек от Fibank на стойност 10 000 лева,  а треньорът на Янков - Георги Атанасов беше награден със сребърна монета.

Първа инвестиционна банка е българската банка, която със своята устойчива социално-отговорна политика през годините е доказвала, че подкрепя безрезервно българския спорт.  Като генерален спонсор на БФски, БОК и БФЛА Банката непрекъснато инвестира в развитието на младите ни таланти и с радост, и гордост е с тях в трудностите и победите им.

 

Данира Доспевска-Шаренкапова

Данира е мениджър „Корпоративни комуникации”. Чрез блога на Fibank тя се грижи да получавате полезна и актуална информация от банковата сфера. Интересува се от развитието на дигиталните комуникации, информационните технологи и новите възможности, които те предоставят на потребителите.

Коментари

Коментирай