7 олимпийски шампионки премериха сили в Банско, Ана Фенингер извоюва двойна победа

Fibank отново бе партньор и генерален спонсор на най-голямото спортно събитие в страната ни за тази година – Световната купа по ски алпийски дисциплини за жени в Банско.

Хиляди фенове на Бъндеришка tribuniполяна гледаха на живо най-големите звезди на  световните женски ски в скоростните дисциплини. Седем олимпийски шампионки застанаха за старт на пистите „Марк Жирардели” и „Алберто Томба” – американските  фурии Линдзи Вон и Джулия Манкузо, словенката Тина Мазе, австрийките Анна Фенингер и Андреа Фишбахер, Виктория Ребенсбург начело на железния германски тим, швейцарката Доминик Гизин, както и още др. Елитът на женските алпийски ски прекара почти цяла седмица на българска земя, а за зимния ни курорт се говореше по всички световни медии. За събитието с може би най-голяма гледаемост от зимните спортове, бяха акредитирани  повече от 200 чуждестранни журналисти, а 28 телевизии излъчваха директно от най-популярния ски център на Балканите в Европа, Северна Америка, Африка и Азия. Планинският ни курорт посрещна над 30 000 любители на зимните спортове.

С уникален дубъл настоящата носителка на кристалния глобус Анна Фенингер отвя конкуренцията в Банско. По-малко от 24 часа, след като спечели алпийската комбинация тя триумфира и в супергигантския слалом. Кралица Анна, както я нарича цяла Австрия, направи уникално спускане, като изпревари с 16 стотни  словенката Тина Мазе. Трета на 0,28 сек остана американката Линдзи Вон.

Слънчевото време събра на „Бъндеришка поляна“ над 10 000 зрители, а победителката благодари на уникалната публика в Банско: "Когато излязох на финалната права ги чух. Това дава допълнителна мотивация. Благодаря, Банско!", каза Фенингер.

Австрийката получи трофея си от президента Росен Плевнелиев, втората в дисциплината - Тина Мазе, бе наградена от кмета на Банско Георги Икономов, а любимката на публиката - Линдзи Вон – от председателя на БФСки и председател на Организационния комитет – г-н Цеко Минев. Като генерален спонсор на проявите Fibank също зарадва призьорките в двете състезателни дисциплини с подобаващи награди, връчени от изпълнителния директор на банката – г-н Васил Христов и от директор „Маркетинг и реклама” – г-жа Илона Станева.

p.1_Fibank

Бъндеришка поляна бе завладяна от истинска зимна фиеста в четирите дни на Световната купа. Като добър домакин Fibank целодневно посрещаше гостите на събитието с топли напитки, сладки изкушения  и страхотни подаръци в уютната си шатра, непосредствено до трибуните.

Запалени скиори и геймъри премериха сили в изпитание по бързина. На изградена за целта писта в самата шатра те се надпреварваха във виртуално ски спускане. Играта премина под мотото „Бързината е всичко”.В шатрата на Fibank всеки имаше шанс да стане ски шампион и да спечели множество награди. На кръгъл час състезателят с най-добро време печелеше професионална ски каска, а неговите подгласници - топли ски ръкавици. За всички останали участници банката бе осигурила поощрителни награди. На тръгване посетителите можеха да си направят моментна снимка на специална фотостена с образа на най-успешната ни сноубордистка Сани Жекова - за спомен от Банско 2015.

shatra_Fibank_2схатраІФИбанкІ3

Данира Доспевска-Шаренкапова

Данира е мениджър „Корпоративни комуникации”. Чрез блога на Fibank тя се грижи да получавате полезна и актуална информация от банковата сфера. Интересува се от развитието на дигиталните комуникации, информационните технологи и новите възможности, които те предоставят на потребителите.

Коментари

Коментирай