Съветът на Европейската атлетика избра единодушно България за домакин на Европейската купа по зимни хвърляния, която ще се проведе на 19 и 20 март 2011 г. в София. Fibank ще бъде основният спонсор.

Изпълнителният директор на Fibank Мая Георгиева обяви пред журналистите, че спортът винаги е бил приоритет за банката.

"Независимо от свиващите се печалби в банковия сектор, ние продължаваме да помагаме както на спорта, така и на децата в неравностойно положение – това са нашите приоритети. Ние като българска банка следваме принципите на един социално-отговорен бизнес и по този начин даваме пример на бизнеса у нас как трябва да се помага на обществото. Доколкото разбирам, сега не очакваме български медали, но ако нашите състезатели подобрят своите рекорди, ако след тези състезания по спорта се запалят 10 деца и станат състезатели и ако още 100 човека почнат да тренират просто за да са здрави, ние ще сме доволни."

По традиция с Европейската купа по зимни хвърляния започва началото на сезона за най-добрите хвърлячи на Стария континент. 11-тото издание на турнира ще се проведе в София, което е нова чудесна възможност за бляскаво представяне на страната ни пред Европа, тъй като Европейската купа дава възможност на най-добрите атлети да се изправят един срещу друг и да победи най-добрият.

България е организирала подобни европейски състезания и в миналото, а през тази година ще бъде домакин на грандиозното състезание за Европейската купа по зимни хвърляния, което нямаше да се осъществи без подкрепата на един от основните спонсори на БФЛА – Fibank.

Можете да заповядате на базата на НСА в събота (19 март) и неделя (20 март) от 8.30 ч. до 17 ч. за провеждането на различните дисциплини в Европейската купа по зимни хвърляния. Входът е свободен.

Коментари

Коментирай