Съюзът на артистите в България (САБ) и Fibank (Първа инвестиционна банка) представиха проект за подкрепа на социалната програма на Съюза, който включва осигуряване на достойни старини на заслужили български артисти.

Проектът бе представен лично от Изпълнителния директор на Fibank – г-н Васил Христов и Председателя на САБ – г-н Христо Мутафчиев.

 Съюз-на-артистите

За допълнителна пенсия ще могат да кандидатстват артисти-ветерани от цялата страна. След направено запитване от страна на САБ до всички театри ще бъдат подавани имена на заслужили артисти с ниски пенсии и без възможности за допълнителен доход.

Проектът предвижда и отпускане на стипендии на талантливи студенти в областта на театъра.

„Fibank подкрепя социалната програма на Съюза на артистите в България. През месец май отпразнувахме празника на българската духовност с кампания, в която участие взеха известни български актьори. Припомнихме на българския зрител безценни произведения на Ботев, Вазов, Яворов. С настоящата инициатива изразяваме своята подкрепа към заслужилите български артисти, като реализираме проект, който ще осигури достойни старини на доказали се български творци.”, заяви г-н Васил Христов, Изпълнителен директор на Fibank.

Г-н Христо Мутафчиев допълни: „От името на Съюза искам да благодаря за оказаната подкрепа на Първа инвестиционна банка и за това, че застават до нас в трудни времена, когато всяка подкрепа е от значение. На Управителен съвет на Съюза на артистите в България ще бъде утвърден правилник за дейността на фонда, който ще отпуска допълнителни пенсии на наши заслужили колеги актьори. Надяваме се по този начин и с този конкретен проект да продължим да се грижим за спокойните старини на българските артисти”.

Инициативата е част от корпоративната социална отговорност на Fibank. Банката продължава своята дългогодишна политика за подкрепа на българската култура, образование и изкуство.

Десислава Богданова

Здравейте! Аз съм Десислава - Мениджър "Корпоративни комуникации”. Основните ми интереси са в областта на дигиталните комуникации, дигиталното банкиране и новите технологии.

Коментари

Коментирай