Лъчезар Венков – директор „Дигитално банкиране“ и Владимир Икономов – ръководител на отдел „Организация и контрол на проектни дейности“ в дирекция „Стратегическо планиране и развитие“  взеха участие в конференция за сигурността на дигиталните плащания

Второто издание на конференцията SECURITY OF DIGITAL PAYMENTS (DIGI PAY) се проведе на 6 март 2019 г. в гр. София. Организаторите на конференцията са: Интер Експо Център в партньорство с ACFE България - Асоциация на сертифицираните експерти по разкриване на измами, BASSCOM - Асоциация на софтуерните компании в България и FINTECH - Българска финтек асоциация.

Събитието събра на едно място експерти от водещи финансови и технологични компании.  Те засегнаха темите за: новостите в онлайн разплащанията, мониторинга на трансакциите, настоящите и бъдещи решения за разпознаване на хакерски атаки, киберсигурността,  борбата с онлайн престъпленията. В основата на повечето теми лежи новата директива за платежни услуги - PSD2, която влиза в сила през септември.

Лъчезар Венков – Директор „Дигитално банкиране” в Първа инвестиционна банка (Fibank) представи най-новите възможности, които Банката предлага на своите клиенти. В презентацията на тема: „Използване на софтуерен токен в PSD2, dynamic linking, динамична 3D парола“, той постави акцент върху новите възможности за клиентите на Fibank и технологичните решения, които гарантират най-висока сигурност на средствата им. Повече информация за тях можете да откриете в блога на банката: www.blog.fibank.bg

Усилията на Банката в развитието на дигиталното ѝ банкиране са съсредоточени върху внедряване на иновативни финансови и технологични решения,  гарантиращи най-високо ниво на сигурност и подобряване на потребителското изживяване.

 

Владимир Икономов – ръководител на отдел „Организация и контрол на проектни дейности“ в дирекция „Стратегическо планиране и развитие“, който е и председател на ACFE, България – „Асоциация на сертифицираните експерти по разкриване на измами“, представи темата: „PSD2, навлизане на нови играчи на банковия пазар, предизвикателства и рискове за сигурността“.

Новините за Fibank можете да следите в официалните комуникационни канали на банката.

Данира Доспевска-Шаренкапова

Данира е мениджър „Корпоративни комуникации”. Чрез блога на Fibank тя се грижи да получавате полезна и актуална информация от банковата сфера. Интересува се от развитието на дигиталните комуникации, информационните технологи и новите възможности, които те предоставят на потребителите.

Коментари

Коментирай