Много настроение, слънчево време и силно дамско присъствие отбелязаха тазгодишната Световна купа по ски в Банско. Състезанията, проведени от 24 до 26 януари, събраха хиляди фенове на зимните спортове от страната и чужбина в най-добрия ски курорт у нас. Над 500 милиона зрители по света са гледали състезанията, обявиха предварителните данни на Infront.

За поредна година Fibank (Първа инвестиционна банка) подкрепи провеждането на зрелищното състезание в България и зарадва много от гостите на курорта. През трите дни от състезанията в шатрата на Fibank всеки можеше да завърти „Колелото на късмета” и да спечели страхотни награди. Освен термоси, чаши, балсами за устни и много други зимни артикули, имаше и няколко големи награди, които бяха разиграни на томбола. Два смарт часовника с функция за разплащане Garmin Vivoactive 3 и четири спортни луксозни гривни Garmin Vivofit намериха новите си собственици на Бъндеришка поляна.

Пълни трибуни, перфектна организация и много запалени фенове зарадваха топ скиорките на Бъндеришка поляна. За трите старта от Световната купа у нас пристигнаха 57 състезателки от 14 нации, които караха в 2 спускания и в един супергигантски слалом. Носителката на големия кристален глобус Микаела Шифрин (САЩ), която е и действаща олимпийска и световна шампионка, отвя конкуренцията и на скоростната дисциплина в петък, и в супер гигантския слалом в неделя. В събота италианско трио взе първите места като на първо, второ и трето място се класираха съответно Елена Куртони,  Марта Басино и Федерика Бриньоне.

След състезанията активностите се пренасяха в центъра на Банско, където имаше богата програма на площада. Павел и Венци Венц разгорещиха гостите на града с концерт в петък, а в събота Дара очарова курорта с хитовете си. Изпълненията им бяха съпътствани от официална церемония по теглене на жребий за състезанията.

Над 1000 души опитаха и гигантската капама, която Ути Бъчваров сътвори пред очите на банскалии. Готвачът проведе и игра с въпроси за Банско и региона, докато чакаше огромното ястие да се сготви. Правилно отговорилите получиха лично подписани авторски кулинарни книги, издадени със съдействието на Първа инвестиционна банка.

И докато на площада зрелищната програма се завъртя в пищно хоро, в перлата на курорта „Кемпински Град Арена Банско” се проведе благотворителна вечеря LadieSKIngdom в помощ на деца и младежи в риск. С присъствието си на бляскавото събитие, както и участвайки в звездни търг и томбола, всички гости подкрепиха инициативата за даряване на средства. Общата сума, която набраха, възлезе на 65 517 лв. Чекът за дарението беше връчен на Българската спортна федерация за деца и младежи в риск лично от Главния изпълнителен директор на Fibank - г-н Неделчо Неделчев. Организатор на церемонията беше Fibank в партньорство с Mastercard и Diners Club International.

Непосредствено след като отвя конкуренцията на 24 януари на първия старт в Банско, носителката на Кристалния глобус Микаела Шифрин дари каската си с автограф за предмет от търга. В благотворителния търг участваха и ски обувките на италианската алпийка Надя Делаго, също подписани минути след спускането й в Пирин, както и лична каска на петкратния носител на Световната купа по ски Марк Жирардели.

Картина на българския майстор Кольо Карамфилов, дарена от Diners Club International, също стана обект на сериозно наддаване в аукциона. Разигран бе и смарт часовник Garmin 6 Solar, дарен от фирма „Геотрейд Иванов“. Дамата, която наддава за него, плати новото си притежание веднага, използвайки самия Garmin.

Сред останалите артикули, разиграни на търг, бяха ВИП пакет „Брънч в Царския влак”, дарен от Mastercard, както и колекция „Музи” сребърни монети, предоставен от Fibank. За феновете на футбола предметите в аукциона бяха пристигнали от ФК „Барселона”. Футболна топка с личните автографи на асовете Лионел Меси, Антоан Гризман, Лиус Суарес, Жерар Пике допринесе с 11 000 лв. за благотворителната цел. На голям интерес се зарадва и лична тениска с автограф от аржентинския гений Лионел Меси.

Водещи на церемонията бяха Орлин Горанов и оперната прима Еделина Кънева, които зарадваха гостите както със самостоятелни изпълнения, така и в няколко дуета. Вечният хит на джаза “My way” прозвуча благодарение на невероятния Васил Петров.

Коментари

Коментирай