За 14-ти пореден път Асоциация „Банка на годината” връчи Годишните банкови награди и определи Банка на годината. Отново значение при формирането на оценката имаха пазарният дял на банките, тяхната ефективност и динамиката им на развитие.

Fibank получи приза в категорията „Пазарен дял”. Първото място се дава на онази банкова институция, която е успяла да привлече най-много средства под формата на депозити и ги е върнала в икономиката като средства за финансиране на различни нужди при най-голяма ефективност за единица капитал.

Благодарим на всички вас за доверието, което ни гласувате като клиенти на най-голямата българска банка. Благодарим и на всичките си служители, които работят за вашето удобство. Знаем колко важна е ролята на банките за икономиката. Както отбеляза и г-н Искров, управителят на БНБ, по време на дискусията „Българските банки и българския бизнес – на изхода от кризата и в началото на растежа”, банките в България противно на очакванията за криза демонстрират висока ефективност и гъвкавост. Те са в подкрепа на бизнеса, а песимизмът и спекулациите с положението на гръцките банки не са основателни.

Г-н Първанов, който връчи наградата „Банка на годината” за 2010, похвали банките в България за това, че запазиха финансовата стабилност на страната, и призова да не стават трибуна на политически интереси.

А на фона на тази награда наградата за отличие от Deutsche Bank, признание за успешното сътрудничество и работа на Fibank в областта на международните разплащания в евро, ни дава още един повод да се гордеем с работата си.

Коментари

Коментирай