Интервю с Боян Думанов,

Ръководител "Анализ и одобряване на кредитни карти и овърдрафти"

- И тази година Fibank предлага промоция по кредитните си карти. Какви са новите условия?

Продължихме традицията от няколко години насам да пускаме промоция по кредитните си карти, като мисля че тазгодишната бие всичко останало, до което сме се докосвали и правили досега. А именно – Fibank предлага промоцинална кредитна карта с 0% лихва за първите 4 отчетни периода, както за кешови трансакции, така и за покупки. Картата няма годишна такса за първата година и е без такса за теглене от банкомат на Първа инвестиционна банка до края на 2017 година. Промоцията важи за всички револвиращи кредитни карти, с изключение на MasterCard World Elite.

 - Когато се колебаем кой бранд да изберем, какво е важно да имаме предвид?

Банката предлага богата палитра кредитни карти VISA и MasterCard.  Преди да се избере конкретен тип карта, клиентът трябва да е наясно какъв лимит желае да ползва, за да може да се ориентира дали картата ще е класическа, златна или платинена. А това дали ще е  VISA, или MasterCard е въпрос по-скоро на лично предпочитание. Примерно ако искам да ползвам златна карта, и едновременно с това искам тя да е безконтактна, ще се спра на MasterCard, ако искам да не бъде безконтактна – VISA.

 - Какви преимущества има кредитната карта пред дебитната?

Няколко основни: първото е приемственост навсякъде. Например ако искаме да вземем кола под наем ще ни изискат кредитна карта. Второто е, че кредитните карти имат застраховка в чужбина от Generali, като застрахователното покритие зависи от това дали картата е класически тип (максимално покритие 10 000 щ. долара), златна (максимално покритие 15 000 щ. долара), или платинена (максимално покритие 50 000 щ. долара).

Трето, но не по важност – при оборот над 2000 лева по кредитната карта за всеки 6 отчетни периода, получавате 0,5% кешбек. Кредитните карти – Златни и Платинени предоставят допълнително предимство – достъп до VIP салоните на летища по целия свят.

И като допълнение бих казал, че кредитна карта висок клас е въпрос на престиж.

- Как можем да спестим при пътуване с кредитна карта от Fibank?

Fibank предлага възможност за връщане на 3% от стойността на плащане на хотел в Booking.com За целта трябва да е направена резервация и пълно плащане през сайта на Банката. За да се възползват от промоцията, клиентите на Fibank могат да използват следния линк (http://www.booking.com/?aid=1146907), посочен на сайта www.fibank.bg

- Как лесно да решим каква валута да изберем на сметката към кредитната карта?

В зависимост от това в каква валута са основните плащания, които извършва клиентът с картата, такава е най-добре да е валутата на картовата сметка.

- Какви са начините за кандидатстване за кредитна карта?

Не е необходимо посещение на място – достатъчно е да се попълни искане онлайн в сайта на банката или по телефона чрез контакт центъра ни. Разбира се че може да попълните искането и на хартия във  всеки офис на банката.

- Какво представлява застраховката „FiHealth Протект"?

FiHealth Протект е застраховка срещу злополука, която защитава клиентът в случай на непредвидени събития и осигурява допълнителна финансова защита – при неблагоприятно събитие застрахователят изплаща 5000 лв. – сума която обикновено е напълно достатъчна, за да се погаси използвания по картата лимит. Тя действа и на територията на България, като е безплатна за първата година за всички притежатели на кредитни карти, издадени от Fibank, които са заявили че желаят да се възползват.

- Какви услуги е добре да ползва клиентът, за да следи бързо и лесно движенията по сметката на своята кредитна карта?

С основна цел сигурност е важно да има СМС известяване за плащания с картата. По този начин,  в случай на злоупотреба с кредитната карта, картодържателят ще бъде известен със СМС и ще може да действа своевременно и да блокира картата.

С информативна цел може да се следят трансакциите, минималните и пълните плащания по кредитните карти в месечните извлечения на хартия.

Но тъй като смятам че идва краят на хартиените извлечения, a колегите от Е-банкиране, направиха страхотна бърза и лесна  Моята Fibank, там клиентите могат да следят извлеченията си в електронен вариант.

Повече за условията можете да научите тук >> https://fibank.bg/bg/kreditni-karti-mastercard-i-visa-s-oshte-po-dobri-usloviya

 

Десислава Богданова

Здравейте! Аз съм Десислава - Мениджър "Корпоративни комуникации”. Основните ми интереси са в областта на дигиталните комуникации, дигиталното банкиране и новите технологии.

Коментари

Коментирай