RACE TO SOFIA WTAВ края на месец октомври започва едно от най-очакваните спортни събития за феновете на световния тенис – Турнирът на шампионките, който и тази година се организира в София. Fibank, като институция, която подкрепя спорта активно, и този път оказва своята подкрепа с ексклузивното си партньорство на турнира.

Жребият за Garanti Koza WTA Турнира на шампионките ще бъде изтеглен на 27 октомври 2014 г. в София. Осемте тенисистки ще бъдат разделени в две групи по четири, наречени "Сердика" и "Средец". Състезателките ще играят всяка срещу всяка в груповата фаза от 28 до 31 октомври. Първите две се класират на полуфинал.

Цвети Пиронкова ще вземе участие в турнира. Сред останалите имена на участнички, които се очаква да играят в София са Каролина Плишкова (Чехия), Моника Никулеску (Румъния), Доминика Цибулкова (Словакия), Екатерина Макарова (Русия), Андрея Петкович (Германия) и Карла Суарес-Наваро (Испания).

Fibank_PIronkova

На 1 ноември победителката от "Сердика" играе с втората от "Средец", а първата от "Средец" среща втората в класирането на "Сердика". Финалната среща е на 2 ноември 2014 г. в зала "Арена Армеец".

Цените за билет за един ден са 10, 20 и 25 лева, в зависимост от зоните в залата. Седмичните пакети (за 6 дена) са с цени 50, 100 и 125 лева. ВИП пакетът е с цена 150 лева за ден и 750 лева за седмицата.

За всички свои фенове във Facebook Fibank ще проведе игра с въпроси. Четирима души, избрани на случаен принцип, сред правилно отговорилите, ще спечелят билет за събитието и ще могат да го посетят със свой близък. Повече информация за играта във Facebook следете на страницата на Банката: https://www.facebook.com/Fibank

Турнирът на шампионките е втората по значимост тенис проява в календара на WTA след  Мастърс турнира на първите осем в световната ранглиста. Проявата в София е с награден фонд 750 000 долара. Право на участие в нея придобиват класираните на предни позиции в световната ранглиста състезателки с поне един спечелен турнир през 2014 г.

Историята на турнира на шампионките започва през 2009 г. Първото издание е в курорта Бали в Индонезия като част от календара на женската асоциация. Право на участие получават  10 от най-високо поставените в световната ранглиста тенисистки, които са с печелили поне един турнир през съответната година и които не участват на сингъл във финалния за годината турнир в Доха, и още две състезателки с "уайлд кард". 12-те тенисистки са разделени в групи по три с мачове всяка срещу всяка, после полуфинали на пряка елиминация и финал. Наградният фонд е 600 000 долара с възможност за бонус от 1 милион евро за тенисистки с поне 3 титли на турнири от категорията International при победа и в Индонезия.

WTA TOC_sponsors Fibank

Десислава Богданова

Здравейте! Аз съм Десислава - Мениджър "Корпоративни комуникации”. Основните ми интереси са в областта на дигиталните комуникации, дигиталното банкиране и новите технологии.

Коментари

Коментирай