През 1993 г. принцът на Монако Албер II и арх. Мауро Серра основават Star Team for the Children, един отбор от състезатели по дух и призвание, обединени от една наистина достойна кауза – да организират благотворителни спортни надпревари в различни дисциплини по света и така да събират средства за деца в неравностойно положение. През почивните дни ски отборът на Star Team for the Children пристигна в България, а поводът беше Шестото им благотворително състезание по ски и биатлон.

Fibank беше един от спонсорите на звездното събитие, заедно с Audi и Globul, а на него присъстваха отбрани български и международни гости. Като част от събитието представихме Fibank World Elite MasterCard, кредитната карта на елита. Броят на тези карти по целия свят е едва 200000. Тя е обещание, че нейните притежатели ще могат да се насладят пълноценно на важните моменти в живота, като се възползват от Concierge услугите на MasterCard, личния подход в банкирането с Fibank и удобството, което им дава Priority Pass в над 600 летищни салона по света.

Част от елита на това събитие бяха принцът на Савоя Емануеле Филиберто, състезателят от Формула 1 Витантонио Луици, Марк Жижардели, Юре Козир, Ари Ватанен, Ерик Булие, Изолде Костнер, Сандрин Баи, Клаудио Чиапучи, Симоне Оригоне. В Банско те премериха сили с Христо Стоичков, Петър Попангелов, Екатерина Дафовска и Ирина Никулчина и спечелиха овациите и адмирациите на публиката.

В края на спортния ден Star Team for the Children беше сред гостите на благотворителната вечеря. Там те представиха свои ценни вещи, които се разиграха на търг. Осмелилият се да предложи най-голямата сума за спортното яке на Емануеле Филиберто, каската на Витантонио Луици, състезателния шлем на Симоне Орегоне и много други стана техен нов собственик. От продажбата на вещите бяха събрани над 68000 лв., предназначени за благотворителност. Част от тази сума български деца, останали без родителски грижи, ще получат като стипендии за своето висше образование. Принц Албер II не успя да присъства лично на събитието, но неговата благотворителна кауза зарази с ентусиазъм всички. Спортният дух на състезателите и добронамереността на участниците в търга пък ще сбъднат мечтата на български деца, приети да следваш висше образование.

Иван Ралчев

Иван е специалист, развиващ се в сферата на Маркетинга и Новите медии. В блога можете да откриете негови статии за различните банкови продукти. Използва активно интернет и новите технологии, затова и обича дистанционното банкиране и безконтактните разплащания. Особено любопитни са му тенденциите в мобилните разплащания.

Коментари

Коментирай