В събота (9.01.2010 г.) се състоя първата TED конференция в България. В София, събитието бе организирано благодарение на ентусиазма на четирима млади абсолвенти, които са истински фенове на идеята и са имали уникалната възможност да присъстват на „оригинална” TED конференция в Лонг Бийч, Калифорния. Оттам те твърдо се асоциират с основното послание – идеи, които си струва да се разпространяват. Те са от тези хора, носещи промяната, която искат да видят в света. Ето защо, ние от ПИБ сме изключително горди и щастливи, че бяхме техни спонсори и споделихме идеята за промяна, иновация, благотворителност, развитие. Четиримата младежи организират цялата конференция с идеална цел и без нагласа за печалба; те биха финансирали своята инициатива от собствения си джоб, само заради идеята да успеят и да покажат на останалия свят накъде гледат и каква е перспективата им. Ние вярваме, че всеки един сериозен бизнес трябва да бъде социално ангажиран и да си партнира с обществото – това беше и нашият подход в началото на годината да споделим това вярване. ПИБ бе официален спонсор на събитието, като се надяваме по този начин да стимулираме организаторите към бъдещи TEDx конференции в България.

TEDxBG

Конферентната зала на хотел Rainbow Plaza в София побра около 400 души в съботната утрин, които бяха дошли да слушат и гледат около 20 презентации програмирани да запълнят целия ден. Събитието беше разделено на 4 части с 4 главни теми – „Връзки, вериги, канали”, „Символи, езици, разкази”, „Акции, реакции, транзакции” и „Културни образувания”. Срещнахме се с много и интересни личности, партньори и приятели. Някои от тях вече споделиха своите впечатления – Тодор Христов, Боян Юруков и Sabina. Разгледахме техните публикации и смятаме, че те са също толкова впечатлени, колкото и ние. Вече отборът на последователите на идеята нараства, така че уверено гледаме напред и ще се радваме на повече подобни събития в България.

Коментари

  1. :):):)

  2. Всички от екипа на TEDxBG, искаме да благодарим за огромната подкрепа, която Първа Инвестиционна Банка ни оказа.
    Вие бяхте първите, които повярваха в нас и ни помогнахте да продължим напред в момент, в който не бяхме сигурни как точно ще се справим финансово.
    Получихме страшно много позитивни отзиви и се надяваме, че сме организирали събитие, с което ПИБ се гордее, както и че бихте ни подкрепили отново и догодина.

    Благодарим отново!
    Теди, Алек, Ния, Мария

Коментирай