От 1.06.2010 започнахме предлагане на нов метод за идентификация във Виртуалния банков клон на ПИБ. Новото ни предложение е Token устройство, посредством което можете да банкирате виртуално, освен познатите досега методи за достъп, а именно Универсален електронен подпис (УЕП) или сертификат по индивидуална политика на ПИБ.

Token е електронен апарат, който генерира случайни пароли за достъп, всеки път когато искате да влезете в системата на интернет клона ни. С него можете активно да извършвате всички операции, без да е необходимо да закупувате и инсталирате сертификат или УЕП. Не е нужно да го свързвате към компютъра, с който ще оперирате или пък да инсталирате допълнителен софтуер. Също така, не е нужно да оправяте настройките на браузърите и ще можете да ползвате най-удобния за вас браузър, с изключение на тези, които поддържат само мобилната версия на Виртуалния клон. Устройството е компактно, удобно за употреба и пренасяне.

Token

Ако вече ползвате сертификат за достъп, това не ви пречи да ползвате и Token; по този начин се подобрява сигурността на системата. Новият метод дава двойна защита – ПИН код на устройството в комбинация със случайно генерирана парола и потребителското ви име за вход в интернет клона подобряват сигурността значително. Token-а ви осигурява мобилност и единен стандарт за позлване – можете да банкирате от всяка точка на света, без никакви допълнителни настройки.

За да се сдобиете с най-актуалното ни предложение е нужно да посетите някой от нашите офиси в цялата ни страна. Това удобство ще ви струва 40 лева, еднократно, а отговори на въпроси от всякакъв характер ще получите в блога ни, лично от директора на Виртуалния клон, Десислава Иванова.

Коментари

 1. До сега ползвах електронен подпис, сега си взех и токън устройство и затова влезнах да чета какво пише в блога, но защо не е отговорено на някои въпроси, които и мен ме интересуват?

  1. Здравейте, г-жо Спасова, бихте ли пояснили какво точно Ви интересува, за да можем да Ви бъдем максимално полезни?:) Поздрави, Екипът на Fibank

 2. Защо не оставихте и софтуерните сертификати паралелно с токените? На мен лично токена ми се струва доста по-неудобен от такава гледна точка че може да бъде загубен, откраднат или по някакъв начин физически унищожен - изпран например - което значи че губя достъп до банкирането. А ако съм извън страната и го изгубя (независимо как), а ми се налага да банкирам какво правим? Не мога да го нося в джоба си, защото ако случайно го натисна няколко пъти ще го блокирам и пак се поставям в неудобна ситуация.

  От друга страна софтуерния сертификат може да бъде направен достъпен през интернет от всяка точка на света и в същото време защитен много добре чрез последователно криптиране.

 3. Здравейте,

  Интересувам се алгоритъмът по който се генерира временната парола от токена дали е уникален за всеки токен?

  Или иначе казано, ако алгоритъма на един токен бъде разбит, това значи ли че всички токени са разбити?

 4. [...] IE 6.0 и Firefox 2.0, както и по-новите им версии, можете да използвате с универсален електронен подпис (УЕП), електронен подпис по индивидуалната политика на ПИБ или токен устройство. [...]

 5. Здравейте, Деница! Процесът на кандидатстване за това устройство изисква физическото Ви присъствие в някой от нашите клонове. След това спокойно можете да го използвате и в чужбина. Поздрави, Екипът на ПИБ

 6. А какъв е шансът клиентите ви от чужбина да се сдобият с подобно устройство?

 7. @ Антон
  Можете да закупите устройството във всички наши клонове, без значение от работното им време.

  Поздрави,
  Екип на ПИБ

 8. Поздравления за нововъведението! Винаги сте били банката която е поне с една крачка пред останалите и продължавате да бъдете!

  С нетърпение ще отида да си взема още утре... Клоновете които работят в събота дали ще го имат налично или трябва да се поръча и след това вземе?

Коментирай