Чест гост е в бизнес телевизиите, а в специализираните сайтове можем да се натъкнем на негови анализи, посветени на световната икономика и международните капиталови пазари.

Той е млад, елегантен и сдържан. И изключително любопитен и информиран за всичко, което се случва в сектора. Името му е Асен Стойчев, а работодателят, който вече 13 години го привлича и задържа в структурата си, е Първа инвестиционна банка. Защото в работата, както и в любовта, изборът да продължим да правим това, което правим, със и за същия този някого, взимаме всеки ден. В работата Асен е директор на дирекция „Частно банкиране“, а в живота – отдаден баща и съпруг.

Току-що дипломирал се от два от най-престижните западни университета, той се завръща обратно в България с големи амбиции и очаквания за звездна кариера във финансовия сектор. Fibank е институцията, която избира, за да развие потенциала си, а тя му се отблагодарява с кариерно израстване и нови предизвикателства. Професионалният му път започва на длъжност ниско в йерархията на банката, като по-късно преминава през много и различни звена и позиции, свързани с инвестициите и финансовите пазари. „Годините в банката бяха съпътствани с придобиване на безценни знания, опит и обективна самооценка. Благодарен съм на хората тук, които ме напътстваха и които повярваха в мен, за да мога днес да правя това, което наистина харесвам, приемам за призвание и към което подхождам с желание и целеустременост. Сега ежедневно се стремя да се доказвам пред самия себе си и това дава още по-добри резултати - в личен и професионален план, но и за успеха на институцията, от която съм част”, споделя Асен.

Днес той управлява екип от 10 страхотни професионалисти, участва в редица значими начинания и проекти и вярва, че е достоен посланик на Fibank. „Реализирането на очакванията ми, идвайки от двата университета – в Монреал и Лондон, отне повече години, отколкото първоначално си представях. Мислех си, че връщайки се отново в България, с придобитите там академични познания и практика, ще се изстрелям на върха почти веднага. Сега, като се обърна назад, си давам сметка, че получих шансовете, които имах, не когато аз смятах, че трябва да се случат, а когато наистина бях готов за тях. Тук съм заради хората, заради взаимното ни уважение един към друг и заради общите ни цели – да покажем, че една българска компания може да има своето заслужено място на пазара, да бъде по-добра в много отношения от конкуренцията си и да бъде благонадежден партньор, както за клиентите си, така и за всички нас, които сме част от този колектив”, прави в свой стил кратък анализ на кариерния си път и емоционално развитие Асен.

За да поддържа знанията си, той чете постоянно политически, икономически и финансови новини от страната и чужбина. На тази си страст отделя толкова много време, че признава с доза носталгия – загърбил е някои свои любими хобита, като спортното ветроходство например. „За мен най-важно е да съм достоен и добър баща и съпруг, и да успявам да постигам баланс между семейните и служебни задължения. Благодарен съм, че не само у дома, но и във Fibank, получавам вниманието, разбирането и подкрепата, от които се нуждая. С годините осъзнах, че това, което правя, всъщност го умея добре и съм истински удовлетворен”, признава с усмивка на лице човекът, който освен по една вратовръзка за всеки работен ден, притежава и не по-малко количество лятна и зимна спортна екипировка – любимият начин за прекарване на свободното време сред природата за него и семейството му.

Златко Стоянов

Златко е Мениджър „Корпоративни комуникации”, като се присъединява към екипа на Fibank през 2011 г. в дирекция "Методология". Автор е на статии в корпоративния вестник Fibank NEWS, отразяващи един по-приемлив поглед към сложната банкова терминология. Следи развитието на регулациите и тяхното отражение в дейността на банките. Очаквайте от него разработки, посветени на новостите в банковата сфера.

Коментари

Коментирай