Годишният технологичен форум Dell Technologies за Централна и Източна Европа (CEE DTF) се проведе изцяло онлайн на 26-ти ноември 2020 г. За първи път Fibank участва в престижното събитие, като банката бе представена от г-н Никола Бакалов  - Главен изпълнителен директор и Председател на УС на Fibank.

Г-н Бакалов взе участие в ексклузивния executive панел на форума, в който се включиха и изпълнителните директори на ING Bank, Полша – Славомир Сосзински (CIO) и Зафрир Аргов – CIO на Hadassah Medical Center, Research and Hospital, Израел. Тримата разказаха как пандемията, причинена от COVID-19, е рефлектирала върху бизнеса и е променила оперативната структура на компаниите, управлявани от тях. На финала всеки от тях наблегна на предимствата и улесненията за бизнеса, които им осигуряват иновативните технологични решения на Dell.

Г-н Никола Бакалов постави акцент върху това как пандемията ускори още повече дигитализацията във финансовия свят и в частност – в банкирането.

 „Като най-голяма банка с мажоритарен български капитал в България, за нас е изключително важно винаги да бъдем на най-високо ниво. За тези над 25 години името на Първа инвестиционна банка се превърна в синоним на високо качествени продукти, отлично клиентско обслужване и иновативни технологични услуги от най-ново поколение. Дигитализацията постепенно промени начина на банкиране, измествайки повечето банкови операции от банковия офис към изцяло онлайн среда. Пандемията, причинена от COVID-19, ускори допълнително този процес. В много кратки срокове успяхме да представим безплатен пакет от дигитални услуги за нашите клиенти. Почти всичко вече може да бъде направено и онлайн. Fibank бе първата банка в България, която осигури на клиентите си възможността да отлагат вноските по техните кредитни задължения. Включихме се активно и в редица мерки за справяне с кризата, включително дарявайки и тестове за COVID-19. Осигурихме възможност на по-голямата част от нашите служители да работят от вкъщи.“

В заключение г-н Бакалов обобщи: „Технологичните решения от най-ново поколение, предложени от Dell, пасват перфектно на нашата визия – да предлагаме все по-добри, бързи, интуитивни и сигурни продукти и услуги на нашите клиенти.“

 

Данира Доспевска-Шаренкапова

Данира е мениджър „Корпоративни комуникации”. Чрез блога на Fibank тя се грижи да получавате полезна и актуална информация от банковата сфера. Интересува се от развитието на дигиталните комуникации, информационните технологи и новите възможности, които те предоставят на потребителите.

Коментари

Коментирай