Тази пролет Първа инвестиционна банка предлага на своите клиенти възможността да се сдобият с инвестиционни продукти от най-висока проба сребро с отстъпка от -10%. В промоционалната кампания участват два от емблематичните продукта, изработени по идеен проект на дирекция „Злато и нумизматика“ във Fibank. Колекционната серия „Български символи и традиции“ и сребърната монета „Google ZOOM София“ представят четири символа на България, познати по целия свят.

 

Български символи и традиции

Колекционната серия „Български символи и традиции” се състои от 3 сребърни монети от 1 тройунция (31,1035 г) сребро, с цветно изображение и частично златно покритие. Върху монетите са изобразени 3 от най-разпознаваемите български символа: сурвачка, мартеница и българска роза. Колекцията е представена в луксозна кутия с ефект на дърво. Интересното е, че капакът представлява просфорник[1], чиято вътрешна част може да се използва за отпечатване върху питката за Бъдни вечер, за обредни хлябове за всички християнски празници - новорождение, кръщение, сватба, Великден и др. Със своя дълбок замисъл и майсторска изработка всяко трио монети ще се превърне не само в ценен дар за всеки български дом, но и в своеобразен посланик на България по света. Серията е изработена е в сътрудничеството между Първа инвестиционна банка и Новозеландския монетен двор.

Номиналът на монетите (2 долара) е предоставен от далечните тихоокеански острови Питкерн, част от Британската общност на народите. Всяка монета е с диаметър 40 мм. Колекционната серия е придружена със сертификат, описващ подробно всеки един от символите в нея.

 

Google ZOOM София

Сребърната монета „Google ZOOM София“ е отсечена в швейцарската рафинерия P.A.M.P. от 2 тройунции сребро – 62 г, с частично позлатяване и висок релеф. Дизайнът на монетата е разработен по идеен проект на дирекция „Злато и нумизматика“ във Fibank. Монетата представя централната част на българската столица, както е на картата в Google. Изобразени и позлатени са изображения на някои от емблематичните сгради в столицата, сред които: Народният театър „Иван Вазов“, Храм-паметникът „Александър Невски“, Парламентът, Телевизионната кула.

 

Промоцията се провежда в периода 22.04 – 21. 06. 2024 г., както в офисите на банката, така и в електронния ѝ магазин:  my.fibank.bg/GoldShop

 

[1] Просфорник (типар) се нарича голям кръгъл печат, изработен от дърво, метал или пластмаса, с изрязани върху него символи и букви. На печата се изобразяват три частици – Агнец, една богородична и една деветочинна частица (девет триъгълника), разположени кръстообразно. Кръстът е четирикрилен, по средата на вертикалните крила са издълбани два равнокрилни кръста с вензелите; в страничните две крила, девет триъгълника (вдясно) и копия (вляво). В българската богослужебна практика се използва за печат върху хлебчетата за литургия (просфора). Използва се и във всеки православно-християнски дом за печат върху ритуални погачи за традиционни празници и обреди.

Данира Доспевска-Шаренкапова

Данира е мениджър „Корпоративни комуникации”. Чрез блога на Fibank тя се грижи да получавате полезна и актуална информация от банковата сфера. Интересува се от развитието на дигиталните комуникации, информационните технологи и новите възможности, които те предоставят на потребителите.

Коментари

Коментирай