Привет!

Преди няколко дни във Facebook се появиха снимки на наши ATM устройства, а под тях бе коментирано, че сигурността на тези банкомати е компрометирана. Веднага искаме да успокоим нашите клиенти и заявим отговорно, че тази информация е невярна и подвеждаща.

Като всяка банкова институция ние държим изключително много на сигурността и правим всичко възможно, за да гарантираме удобството на своите клиенти. Работата на нашите автоматични терминални машини (ATM) не прави изключение от това правило. Вземаме необходимите мерки да попречим на злонамерените практики, от които страдат и картодържатели, и банкови институции. Извършваме редовни прегледи на устройствата, които Ви дават достъп до Вашите средства.

С удоволствие щяхме да предоставим точна и ясна информация на хората, забелязали първи банкоматите и усъмнили се в тяхната сигурност. Уви, не бяхме потърсени за коментар. Подкрепяме проактивността на нашите клиенти, затова и присъстваме в социалните мрежи.

Запазваме си възможността да преследваме правата си по друг път, тъй като с тези снимки и коментари бе посегнато върху утвърденото ни име на лидер в картовите разплащания. Междувременно бихме искали да Ви благодарим за проявеното разбиране и да Ви напомним, че Вашите сигурност и удобство са наша основна цел.

А това е и писмото, с което обърнахме вниманието на БНБ към проблема.

Коментари

  1. Привет, Момчил. Допусната случайно грешка. Благодарим, че ни я посочихте :-) Благодарим и на Вас за идеята, г-н Апостолов, ще я имаме предвид.

  2. Може би е добре да обърнете внимание на това, че въпросните устройства за вход на картите наистина много наподобяват скимиращи устройства. Също така на редица банкомати липсват, което прави хората още по-подозрителни и мнителни.

  3. "обеснява"?

Коментирай