В тази рубрика ще представяме експертите на Първа инвестиционна банка, като Вие ще имате възможността лично да им задавате въпроси.

Ако се интересувате от инвестиции, банкиране и естеството на работата в банковия сектор тук ще имате възможност да получите отговор от първа ръка на всички Ваши въпроси.

Задайте Вашия въпрос към:

Д-р Валентина Григорова-Генчева

Директор дирекция "Злато и нумизматика"

Д-р Валентина Григорова-Генчева e завършила СУ „Св. Климент Охридски" през 1990 г., специалност „Стара и средновековна история". Специализира антична история и нумизматика, и защитава докторска дисертация във Фрибургския университет, Швейцария, където води поредица лекционни курсове по нумизматика. Работи като експерт за аукционни къщи в Швейцария и Германия, както и като заместник-ръководител на разкопките на Френския археологически институт в Аргос, Гърция. Член е на Международната асоциация на професионалните нумизмати.

От есента на 2001 г. работи в Първа инвестиционна банка, където създава и ръководи единствения по рода си в България банков департамент, специализиран за сделки с благородни метали, инвестиционни консултации и нумизматични експертизи. От лятото на 2006 г. е член на работната група към парламентарната Комисия по културата, която подготвя законопроект за културното наследство на Република България. Води магистърски курс по културология в СУ „Св. Климент Охридски" на тема: „Културното наследство: пазар и инвестиции".

Оставете коментар с Вашия въпрос. В рамките на следващите два дни имате възможност да интервюирате Валентина Григорова-Генчева . Отговорите ще публикуваме тук на блога на ПИБ.

Коментари

  1. Много интересно - май няма нищо общо със скучните банкерски работи. Кажете - ще се качва ли цената на златото?

  2. Говорейки за културно наследство. Участвала ли сте в оценката на някое от българските златни съкровища разкрото на последък?имате ли представа на колко са оценени?

  3. Поздравления за рубриката. Стана ми интересно за законопроекта.Какво регламентира и на каква фаза е проекта? Благодаря Ви.

Коментирай