В тази рубрика ще представяме експертите на Първа инвестиционна банка, като Вие ще имате възможността лично да им задавате въпроси.

Ако се интересувате от инвестиции, банкиране и естеството на работата в банковия сектор тук ще имате възможност да получите отговор от първа ръка на всички Ваши въпроси.

Задайте Вашия въпрос към:

Д-р Валентина Григорова-Генчева

Директор дирекция "Злато и нумизматика"

Д-р Валентина Григорова-Генчева e завършила СУ „Св. Климент Охридски" през 1990 г., специалност „Стара и средновековна история". Специализира антична история и нумизматика, и защитава докторска дисертация във Фрибургския университет, Швейцария, където води поредица лекционни курсове по нумизматика. Работи като експерт за аукционни къщи в Швейцария и Германия, както и като заместник-ръководител на разкопките на Френския археологически институт в Аргос, Гърция. Член е на Международната асоциация на професионалните нумизмати.

От есента на 2001 г. работи в Първа инвестиционна банка, където създава и ръководи единствения по рода си в България банков департамент, специализиран за сделки с благородни метали, инвестиционни консултации и нумизматични експертизи. От лятото на 2006 г. е член на работната група към парламентарната Комисия по културата, която подготвя законопроект за културното наследство на Република България. Води магистърски курс по културология в СУ „Св. Климент Охридски" на тема: „Културното наследство: пазар и инвестиции".

Оставете коментар с Вашия въпрос. В рамките на следващите два дни имате възможност да интервюирате Валентина Григорова-Генчева . Отговорите ще публикуваме тук на блога на ПИБ.

Коментари

  1. Здравейте, stamo, Благодарим за добрите думи! Изключително сме доволни от партньорството си с Новозеландския монетен двор, така че ще продължим да радваме неговите почитатели в България с отбрани колекции. Имаме практика да информираме нашите клиенти предварително за новите продукти и ще сме благодарни, ако изпратите Ваш емейл на vgrigorova@fibank.bg, за да Ви добавим към списъка. С пожелание за успешна седмица, Д-р Валентина Григирова-Генчева Директор дирекция "Злато и нумизматика"

  2. Поздравления за чудесният ви избор който сте направили избирайки да работите с Новозеландският монетен двор! Тяхните продукти наистина са уникални и радващи за окото гледка. Надявам се да продалжавате да предлагате цялата им гама монети, защото явно интересат на клиентите е голям. Въпросат ми към вас е следният: Възможно ли е когато получите нов продукт да уведомявате с Email или по друг начин, някой от най-лоялните ви кленти? Това наистина ще ни накара да се чувстваме такива.
    С важение:Stamo

  3. Интересно ми е дали можете да реализирате индивидуален проект за юбилейна монета, ако поводът е значим?

  4. Na kakyv princip izbirate produktite, koito da predlagate u nas? Imate li nabludenia kak te se tyrguvat na drugi pazari, na koito se predlagat?

  5. Sigurno rabotata po razkopkite e mnogo valnuvasta. Koe Vashe postijenie v tazi sfera Vi e izpalnilo s nai-silna emocia?

  6. Предполагам Вие сте отговорна и за пускането на лимитираните серии монети на Новозеландския монетен двор. Поздравления.Защо избрахте сътрудничеството си точно с тях?

  7. Като си говорим за инвестиции в ценни метали, знаети ли как мога да си закупя Паладий в България физически, не виртуални права, собственост и пр.?

  8. Niko K,

    Ето тук може да получиш повече информация.

    http://numizbg.blogspot.com/2008/01/blog-post_25.html


    Мисля че имаше и обществено гласуване за кой символ да бъде на задната страна на БГ еврото.

    Лошото е, че едва ли скоро ще го въведем.

  9. Знаете ли как ще изглежда българското Евро? много ми е интересно кой е отговорен за този проект. Нали всяка страна си има свой специфичен изглед на гърба на монетите, но нищо не съм чул какво се прави в тази насока в България.

  10. Здравейте, значи ли наличието на такъв отдел в ПИБ че банката инвестира и търгува със злато? Не го ли правят всички банки?Какво е естестворо на работа на отдел Ви? Наскоро четох някъде, че инвестицията в злато е по-рентабилна и сигурна от други финансови оерации и търговия с валута. В студентските ми години в курсовете по финанси темата за дилинга и търговичта с акции винаги е била зачеквана, но малко се обръща внимание на търговията с ценни метали. Ох извинявам се, май, зададох повече от един въпрос! Лек ден

Коментирай