За нас е удоволствие да ви посрещаме с усмивка във всеки един от клоновете и офисите на ПИБ. За да ви е така удобно и в нашия виртуален клон, добавихме функционалностите, от които имахте нужда.

В края на миналата седмица увеличихме списъка с поддържани браузъри. От услугите на виртуалния ни клон вече можете да се възползвате не само през Internet Explorer и Mozilla Firefox, но и през Opera, Chrome и Safari.

IE 6.0 и Firefox 2.0, както и по-новите им версии, можете да използвате с универсален електронен подпис (УЕП), електронен подпис по индивидуалната политика на ПИБ или токен устройство.

Ако решите да работите с Opera 9.6, Chrome 4.1 или Safari 4.1 (и по-новите им версии) и да извършвате плащания чрез виртуалния клон, обаче, ще се наложи да генерирате код за достъп до системата с токен устройство. В противен случай ще можете единствено да следите салдата по сметките си, например.

Токенът е електронно кодиращо устройство, което позволява на клиентите на ПИБ да банкират активно във виртуалния ни клон от всеки един компютър и от всяка точка на света. Предлагаме токена като алтернатива на сертификата (УЕП или електронен подпис по индивидуална политика на ПИБ), като така можете да избегнете издаването на електронен подпис и инсталирането на сертификат. Токенът, обаче, може да се използва и като допълнително средство за сигурност заедно с електронния подпис.

Също така в "Баланс по сметка" във виртуалния клон добавихме и ред с информация за „дължими суми от такси”.

Очакваме вашите мнения и препоръки тук, в нашата страница във Facebook или на някой от профилите ни в Twitter - @Fibank и @AskFibank.

Коментари

 1. Здравейте отново, г-н Цветков, Липсващият елемент в Chrome, а и в Safari, е самата процедура по подписване на документи. В Chrome също така липсва поддръжка на ActiveX. Както сам казвате, въпрос на време е тези функционалности да бъдат добавени. Надяваме се, че това ще стане съвсем скоро с най-новите версии на браузърите, тъй като те добиват все по-голяма популярност и се използват от все повече потребители. Поздрави!

 2. Благодаря ви за бързия отговор

  Може ли да кажете какво точно липсва , като технология, протокол, спецификация и т.н в Chrome която не позволява използването на електронен подпис при плащанията

  Идеята ми е да следя когато се появи (защото сигурен съм че е въпрос на време да се появи) липсващата част, да си ползвам любимия Chrome и за разплащания през виртуалния клон :)

  Поздравления за поддръжката :)

 3. Здравейте, г-н Цветков, Благодарим за зададения въпрос. Поддръжката на електронно подписване зависи от разработчиците на самите браузъри, в този случай от Google. Когато тази функционалност бъде добавена, ще имате възможност да се подписвате и с Chrome. Съжаляваме, че не можем да помогнем в случая. С Токен устройството, от друга страна, можете да използвате различни браузъри, без да се налага да инсталирате сертификати. Използването му не е задължително, но е удобно и препоръчително, особено ако желаете допълнителна сигурност. Ще се радваме да отговорим на всички Ваши въпроси. Поздрави от екипа на ПИБ.

 4. Здравейте, поздравления че пуснахте поддръжка на Chrome :)

  Въпросът ми е имате ли планове да позволите плащания чрез виртуалния клон за този браузър. Аз имам електронен подпис и той е достатъчен за да извършвам плащания през Firefox.

  Мисля че не е редно да ме карате да си закупувам токен устройство само за да ползвам пълните възможности на виртуалния клон, при положение че вече имам електронен подпис.

  Благодаря ви предварително.

 5. Здравейте, г-н Тодоров. Най-голямото предимство е, че пасивното интернет банкиране е услуга, в която информацията по всички справки се обновява непрекъснато. Има допълнителни справки за "Натрупана кредитна лихва" и "Обороти по сметка". В "Извлечения по сметка" имате възможност за експорт на данни в няколко формата - *.ТXT, *.XML, *XLS, SWIFT. Можете да разгледате предлаганите справки с демо юзър от стартовата страница на Виртуалния банков клон. Поздрави!

 6. Браво! :)

 7. Поздравления за това, че сте увеличили броя на браузерите, чрез които може да се ползва услугата. Мисля, че ще е добра идея да бъде въведена възможността за проверка на дължимите суми от такси и през "Моята Fibank".
  И още нещо - има ли някакви допълнителни предимства, които пасивното онлайн банкиране предлага, в сравнение с услугата "Моята Fibank"?

 8. Браво!!!

Коментирай