Екипът на Банката се срещна със студенти в рамките на престижния кариерен форум „Златната ябълка на успеха” 2015

В продължение на партньорството ни със СУ „Св. Климент Охридски”, специалисти от дирекция „Управление на човешкия капитал” в Първа инвестиционна банка се включиха активно в провеждането на кариерното изложение „Златната ябълка на успеха” 2015. Неговата цел е да интегрира нуждите на бизнеса с професионалната реализация на млади хора в началото на своята кариера.

picture1В рамките на  изложението, организирано от СУ „Св. Климент Охридски”, Първа инвестиционна банка още веднъж показа своята ангажираност, социална отговорност и последователност в политиката си за инвестиране в привличането на качествени и мотивирани специалисти с висок потенциал за развитие. Защото вярваме, че хората са нашият основен продуктивен ресурс!

Изложението е един от най-престижните и успешни кариерни форуми в страната. Нашето партньорство със СУ „Св. Климент Охридски” е насочено основно към привличане на отлично подготвени и високо оценени студенти от специалностите Стопанско управление, Право, Математика и информатика, както и към подпомагане на кариерната ориентация и реализация на студентите.

Участието на Fibank протече под надслова „Привличаме и изграждаме най-добрите професионалисти, като създаваме възможности и инвестираме в развитие“.

Форумът премина динамично, интересно и полезно и за двете страни, като срещна амбициите и целите на студентите с нуждите на Fibank от инициативни специалисти с възможности и мотивация за реализация в иновативна и клиентоориентирана финансова институция, която осигурява отлични възможности за развитие на своите служители.

picture2През целия ден Вътрешните консултанти от дирекция „Управление на човешкия капитал” разговаряха със студентите, като даваха информация за корпоративните стандарти и политики за развитие на човешкия капитал в Банката, за свободни работни позиции и за бъдещи планове за търсене и кариерно развитие на младите специалисти в организацията. Студентите имаха възможност да получат професионални насоки и препоръки за задължителната предварителната подготовката при кандидатстване за работа и за печелившото поведение и представяне по време на интервю. Специалистите ни консултираха студентите по важните и интересни за тях теми: „Как да подготвя документите си за кандидатстване, за да създам предпоставки за положителна оценка и покана за следващ етап от подбора?”; „Как да се подготвя за интервю?”; „Какво поведение по време на интервю за работа се оценява положително?”.

За нас кариерното изложение приключи с много нови контакти, удовлетвореност и възможности за партньорство, както с търсещи работа студенти, така и с водещи бизнес организации, участвали в изложението.

Полезните практически съвети, интерактивното представяне на Банката и тематичните подаръци и сувенири, направиха щанда на Банката най-интересното и посещавано място на изложението.picture3

Данира Доспевска-Шаренкапова

Данира е мениджър „Корпоративни комуникации”. Чрез блога на Fibank тя се грижи да получавате полезна и актуална информация от банковата сфера. Интересува се от развитието на дигиталните комуникации, информационните технологи и новите възможности, които те предоставят на потребителите.

Коментари

Коментирай