За четвърта поредна година Първа инвестиционна банка бе отличена с награди в конкурса „Продукт на годината“. Банката бе определена за победител в категориите „Аксесоари за безконтактно плащане“ с решението за безконтактно плащане със смарт часовник Garmin Pay и в раздела „Дигитални карти“ с възможността за мобилни разплащания чрез дигитализирана карта Fibank с Apple Pay. Церемонията по награждаването се проведе като дигитално събитие на 11 юни в столицата.

„Продукт на годината“ е най-голямата световна награда за иновации в продукти и услуги, гласувана от потребителите. Основан през 1987 във Франция, конкурсът “Продукт на годината” днес се провежда в повече от 45 държави на всички континенти. Победителите в отделните категории се излъчват от потребителите в резултат на независимо национално представително проучване, реализирано от авторитетна изследователска агенция.

През 2019 г. Fibank първа в България предложи на своите клиенти да дигитализират дебитна или кредитна карта Mastercard чрез смарт часовник Garmin и да извършват бързи, сигурни и лесни безконтактни разплащания.

От края на миналата година пазаруването на потребителите в интернет, магазини и приложения с дигиталните карти на Fibank е възможно посредством функцията Apple Pay през iPhone и Apple Watch.

 

Златко Стоянов

Златко е Мениджър „Корпоративни комуникации”, като се присъединява към екипа на Fibank през 2011 г. в дирекция "Методология". Автор е на статии в корпоративния вестник Fibank NEWS, отразяващи един по-приемлив поглед към сложната банкова терминология. Следи развитието на регулациите и тяхното отражение в дейността на банките. Очаквайте от него разработки, посветени на новостите в банковата сфера.

Коментари

Коментирай