Пилотният за България проект е насочен и към активно спортуващите клиенти на банката

Благодарение на иновативния проект, който се очаква да стартира през есента на 2019 г., клиентите на Fibank, които използват Garmin и са Android - потребители, ще могат да дигитализират своята карта не само в телефона, но и в смарт часовника си. Новата възможност e в резултат от успешното сътрудничество между Fibank, Garmin и Mastercard®.

Така клиентите на банката ще имат възможността да извършват ежедневните си плащания или да теглят пари само с доближаване на часовника си Garmin до пос терминал или безконтактен банкомат. По този начин те ще разполагат със средствата си навсякъде и по всяко време, без да носят своя портфейл, карта или дори смартфон.

Теодор Петров – директор „Картови разплащания“ във Fibank, споделя още за бъдещите проекти на банката:

 Работим активно, за да предложим най-добрите технологични решения и на феновете на Apple pay и Apple Pay Watch. Предстои да ги зарадваме с новини, които очакват отдавна. Дотогава клиентите ни, потребители на Apple, могат да използват Garmin Connect Mobile App и Garmin Pay, които поддържат и iOS платформи, като мобилните устройства трябва да са с версия на iOS 9.3 или по-висока.

Партньорството на Fibank с Garmin е следващата логична стъпка в утвърдената през годините политика на банката да инвестира в иновативни технологични решения, които осигуряват бързо, сигурно и удобно банкиране на клиентите ѝ.

Данира Доспевска-Шаренкапова

Данира е мениджър „Корпоративни комуникации”. Чрез блога на Fibank тя се грижи да получавате полезна и актуална информация от банковата сфера. Интересува се от развитието на дигиталните комуникации, информационните технологи и новите възможности, които те предоставят на потребителите.

Коментари

  1. Хора на вас разчитам да пуснете първи Apple Pay.Всеки ден отварям сайта за да проверя дали някоя сутрин ще бъда приятно изненадан.В момента ползвам(много силно казано плозвам тъй като почти на всякъде ми се отхвърля плащането) Revolut но то това не е сериозно тяхното.

    1. Здравейте! Колегите работят по проекта. Когато имаме готовност да стартираме, ще го обявим тук и в останалите наши канали :) Желаем Ви хубав ден!

  2. Направете подръжка за Apple Pay... Това с Гармин са пълни глупости, дори не е за всички с Андроид...
    Револют и Монийз настъпват, време е да реагирате по-бързо. Още повече, че Apple Watch вече се продава официално у нас!

  3. а Apple Pay, кога? Колко човека използват продуктите на Гармин и колко на Епъл. Пак сме в последната дупка на кавала.

Коментирай