Пилотният за България проект е насочен и към активно спортуващите клиенти на банката

Благодарение на иновативния проект, който се очаква да стартира през есента на 2019 г., клиентите на Fibank, които използват Garmin и са Android - потребители, ще могат да дигитализират своята карта не само в телефона, но и в смарт часовника си. Новата възможност e в резултат от успешното сътрудничество между Fibank, Garmin и Mastercard®.

Така клиентите на банката ще имат възможността да извършват ежедневните си плащания или да теглят пари само с доближаване на часовника си Garmin до пос терминал или безконтактен банкомат. По този начин те ще разполагат със средствата си навсякъде и по всяко време, без да носят своя портфейл, карта или дори смартфон.

Теодор Петров – директор „Картови разплащания“ във Fibank, споделя още за бъдещите проекти на банката:

 Работим активно, за да предложим най-добрите технологични решения и на феновете на Apple pay и Apple Pay Watch. Предстои да ги зарадваме с новини, които очакват отдавна. Дотогава клиентите ни, потребители на Apple, могат да използват Garmin Connect Mobile App и Garmin Pay, които поддържат и iOS платформи, като мобилните устройства трябва да са с версия на iOS 9.3 или по-висока.

Партньорството на Fibank с Garmin е следващата логична стъпка в утвърдената през годините политика на банката да инвестира в иновативни технологични решения, които осигуряват бързо, сигурно и удобно банкиране на клиентите ѝ.

Данира Доспевска-Шаренкапова

Данира е специалист „Корпоративни комуникации”. Чрез блога на Fibank тя ще се грижи да получавате полезна и актуална информация от банковата сфера. Интересува се от развитието на дигиталните комуникации, телекомуникациите и новите възможности, които те предоставят на потребителите. Очаквайте от нея практични съвети, отговори на въпросите, които Ви вълнуват и разбира се, всичко най-актуално за Fibank.

Коментари

  1. а Apple Pay, кога? Колко човека използват продуктите на Гармин и колко на Епъл. Пак сме в последната дупка на кавала.

Коментирай