Пилотният за България проект е насочен и към активно спортуващите клиенти на банката

Благодарение на иновативния проект, който се очаква да стартира през есента на 2019 г., клиентите на Fibank, които използват Garmin и са Android - потребители, ще могат да дигитализират своята карта не само в телефона, но и в смарт часовника си. Новата възможност e в резултат от успешното сътрудничество между Fibank, Garmin и Mastercard®.

Така клиентите на банката ще имат възможността да извършват ежедневните си плащания или да теглят пари само с доближаване на часовника си Garmin до пос терминал или безконтактен банкомат. По този начин те ще разполагат със средствата си навсякъде и по всяко време, без да носят своя портфейл, карта или дори смартфон.

Теодор Петров – директор „Картови разплащания“ във Fibank, споделя още за бъдещите проекти на банката:

 Работим активно, за да предложим най-добрите технологични решения и на феновете на Apple pay и Apple Pay Watch. Дотогава клиентите ни, потребители на Apple, могат да използват Garmin Connect Mobile App и Garmin Pay, които поддържат и iOS платформи, като мобилните устройства трябва да са с версия на iOS 9.3 или по-висока.

Партньорството на Fibank с Garmin е следващата логична стъпка в утвърдената през годините политика на банката да инвестира в иновативни технологични решения, които осигуряват бързо, сигурно и удобно банкиране на клиентите ѝ.

Данира Доспевска-Шаренкапова

Данира е мениджър „Корпоративни комуникации”. Чрез блога на Fibank тя се грижи да получавате полезна и актуална информация от банковата сфера. Интересува се от развитието на дигиталните комуникации, информационните технологи и новите възможности, които те предоставят на потребителите.

Коментари

  1. Привет,

    Аз съм клиент на банката и искам да попитам на какви цени ще мога да си купя часовник за да се възползвам от безконтактното плащане?

    Поздрави,
    Цветомир

    1. Здравейтейте! Клиенти на банката, които заплатят със своята кредитна или дебитна карта от Fibank, в магазини MaxSport или на сайта www.garmin.bg ползват 10% отстъпка от цената на избрания часовник. Припомняме, че карта Mastercard можете да дигитализирате и на Вашия андроид телефон, ако все още не сте го направил и желате да плащате с дигитална карта.

  2. Здравейте, не ми се искаше и то никак да ви притеснявам отново но с голямо нетърпение очаквах днешният ден.От сутринта се опитвам да добавя Mastercard към портфейла но продължава да ми казва че услугата не е достъпна за тази карта.Да не би да се добавя по някакъв друг начин а не по стандартният?

    1. Здравейте! Картата Ви Mastercard от Fibank ли е издадена? Ако е така и имате затруднения, можете да се свържете с нас на някой от телефоните, посочени на гърба на Вашата карта или да ни пишете на cards@fibank.bg , за да Ви съдействаме.

    1. Да, от Fibank са ми картите.Обаче мисля че стана малко недоразумение.Аз се интересувах от Apple Pay, а вие сте ми отговорили за Garmin.Много се зарадвах вчера като ми отговорихте че днес стартира ифициално услугата, но за съжаление не е моята.

  3. Добре, поне малко предварителна информация бих искал да кажете.Примерно настоящите ми карти ще може ли да си се добавят норманлно към портфейла?Някакви допълнителни условия ще има ли към клиентите на банката които ще искат да плзват услугата?По мое мнение поне на 90% трябва вече да сте готови и тези неща със сигурност са ясни вече.

    1. Здравейте, г-н Кръстанов. Утре е официалното представяне на услугата. Да, можете да добавите и вече съществуващи Ваши дебитни и кредитни карти Mastercard. Часовниците Garmin с Pay Watch функция ще бъдат предлагани на специални преференциални цени за клиенти на Банката до 31.01.2020 г. при закупуване с дебитна или кредитна карта от Fibank на www.garmin.bg и в магазини MaxSport. Повече за активацията на услугата можете да прочетете на нашия сайт >> https://www.fibank.bg/en/garmin-pay/page/4926#nasheto-predlojenie

      Междувременно, ако желаете, можете да погледнете и нашите промоционални условия за новоиздадени дебитни и кредитни карти Mastercard >> https://www.fibank.bg/bg/esenna-promotsiya-s-debitni-i-kreditni-karti-mastercard/page/4210#nasheto-predlojenie

  4. Здравейте,

    А нещо свързано с fitbit pay ? Обикновено вървят ръка за ръка с garmin pay.

    Поздрави,
    Христо

  5. Хора на вас разчитам да пуснете първи Apple Pay.Всеки ден отварям сайта за да проверя дали някоя сутрин ще бъда приятно изненадан.В момента ползвам(много силно казано плозвам тъй като почти на всякъде ми се отхвърля плащането) Revolut но то това не е сериозно тяхното.

    1. Здравейте! Колегите работят по проекта. Когато имаме готовност да стартираме, ще го обявим тук и в останалите наши канали :) Желаем Ви хубав ден!

Коментирай