По-сигурен, безопасен и поверителен начин за плащане с iPhone и Apple Watch

 

София, 3 ноември 2020 г. — Fibank (Първа инвестиционна банка) днес предлага на своите клиенти с издадена дебитна или кредитна карта VISA услугата Apple Pay – по-сигурен, безопасен и поверителен начин за плащане, който позволява на клиентите да избегнат предаването на платежната си карта на други лица, докосването на физически бутони или боравенето с пари в брой – а също използва силата на iPhone, за да защити всяка една трансакция.

Клиентът трябва просто да доближи своя iPhone или Apple Watch до платежния терминал, за да извърши безконтактно плащане. Всяка покупка с Apple Pay е сигурна, защото е удостоверена с Face ID, Touch ID или парола за устройство, както и с уникален еднократен динамичен код за сигурност. Apple Pay се приема в магазини за хранителни стоки, аптеки, таксита, ресторанти, кафенета, молове и много други места.

Клиентите могат също да използват Apple Pay на iPhone, iPad и Mac, за да правят по-бързи и удобни покупки в приложения или в мрежата чрез Safari, без да се налага да създават акаунти или многократно да въвеждат информация за плащане и доставка. Apple Pay улеснява, наред с други неща, покупките на хранителни стоки, онлайн пазаруването, транспорта и паркирането. Apple Pay може да се използва и за извършване на плащания в приложения на Apple Watch.

Сигурността и поверителността са в основата на Apple Pay. Когато клиентите използват кредитна или дебитна карта VISA с Apple Pay, действителните номера на картите не се съхраняват на устройството, нито на сървърите на Apple. Вместо това се присвоява Device Account Number – уникален акаунт номер на устройството, който се криптира и съхранява сигурно в Secure Element – сертифициран чип по индустриален стандарт, предназначен за безопасно съхраняване на платежната информация в устройството.

Настройката на Apple Pay е лесна. Просто отворете приложението Wallet на своя iPhone, докоснете + и следвайте стъпките за добавяне на кредитните или дебитни карти VISA на Fibank. След като клиентът добави карта към iPhone, Apple Watch, iPad или Mac, той може веднага да започне да използва Apple Pay на това устройство. Клиентите ще продължат да получават всички награди и ползи, предлагани от картите на Fibank.

  За повече информация за Apple Pay посетете: https://www.apple.com/bg/apple-pay/

 

Златко Стоянов

Златко е Мениджър „Корпоративни комуникации”, като се присъединява към екипа на Fibank през 2011 г. в дирекция "Методология". Автор е на статии в корпоративния вестник Fibank NEWS, отразяващи един по-приемлив поглед към сложната банкова терминология. Следи развитието на регулациите и тяхното отражение в дейността на банките. Очаквайте от него разработки, посветени на новостите в банковата сфера.

Коментари

Коментирай