Банката бе отличена с плакет като посланик на „Пътеводител на доброто“

Фестивалът „Пътеводител на доброто“ се проведе на 16 юни 2024 г. в градския парк в Разград и събра над 400 представители на 41 социални услуги от 9 области на България. Събитието включваше богата програма в три панела, насочени към обмен на добри практики и демонстрация на социални умения. Провеждането му допринесе със споделяне, обмяна на опит, нови приятелства и незабравими, вълнуващи мигове на сцената.

Форумът е уникален и единствен по рода си в България с фокус върху представянето на ефективни социални модели от практиката на социалните услуги в България и насърчаване включването на представителите на социално уязвими групи (потребители на социални услуги, хора в неравностойно положение, деца, младежи и възрастни с увреждания) в обществения живот.

Първият панел бе с конкурсен характер, насочен към служители на социални услуги - представяне на ефективни социални модели и добри практики. Следва концерт на открита сцена за индивидуални и групови изпълнения в областта на музикалното, танцовото и театралното изкуство, с участници – потребители и служители на социални услуги, гост-изпълнители, детска анимация и др. забавления. В рамките на последния – трети панел, се проведе благотворителна изложба – базар за разпродажба на изделия (рисунки, гоблени, детски играчки, декупаж, сувенири, бижута  и др.), изработени от талантливи потребители на социални услуги.

Luba Krumova-Stoeva

 

Акцент на фестивала беше флашмобът на приятелството под надслов „Разград, доброта, приятелство. Да се хванем за ръце – да направим най-голямото сърце“. В него освен потребители на социални услуги, участваха и жители, и гости на града, които се събраха, за да създадат символично сърце, изразявайки своето единство и солидарност.

Фестивалният ден завърши с гала-вечеря, по време на която бяха наградени победителите от първия панел на фестивала. Специалната награда на Fibank връчи г-жа Люба Крумова-Стоева - управител Fibank в гр. Разград. Наградата получи център за социална рехабилитация и интеграция на лица с психически разстройства, гр. Бургас.  Победителите получиха и инвестиционна сребърна монета, посветена на Годината на дракона по китайския календар. Монета е изработена от Новозеландския монетен двор.

 

Данира Доспевска-Шаренкапова

Данира е мениджър „Корпоративни комуникации”. Чрез блога на Fibank тя се грижи да получавате полезна и актуална информация от банковата сфера. Интересува се от развитието на дигиталните комуникации, информационните технологи и новите възможности, които те предоставят на потребителите.

Коментари

Коментирай