Fibank, генерален спонсор на Българския олимпийски комитет (БОК), награди с дизайнерско златно кюлче-медальон олимпийската вицешампионка на скок височина Мирела Демирева за представянето й на Олимпийските игри в Рио. Дизайнерското бижу е от най-висока проба инвестиционно злато със стилен дизайн от серията "icOns WAVE", която е разработена от Швейцарската рафинерия P.A.M.P.Mirela Demireva

От банката пожелаха на Мирела много нови успехи и изразиха увереност, че съвсем скоро тя ще надскочи желаната от нея височина от 2 метра. Преди 3 години Мирела се включи в благотворителния календар на Fibank. Приходите от продажбата му бяха дарени на Българската параолимпийска асоциация. От Първа инвестиционна банка съобщиха, че Мирела Демирева е приела предизвикателството да бъде рекламно лице на специална серия нови продукти, които са насочени към младежи.

От своя страна младата надежда на българската лека атлетика Мирела Демирева изказа своята благодарност за подкрепата и оказаното й доверие от страна на БОК и Fibank. Генералният секретар на БОК - г-н Белчо Горанов, също пожела успех на Мирела. Той изказа своето убеждение, че след 4 години в Токио тя ще ни донесе медал с още по-голяма стойност.

Мирела ни разказа за пътя си към олимпийското сребро и какво й предстои след него:  

  • Кое беше най-голямото предизвикателство по пътя към олимпийския медал?
  • МД: Трудно ми е да отговоря, защото не се съсредоточавам в това до колко едно нещо е трудно, а когато вече е минало, не се връщам назад. Може би най-трудните ми моменти бяха, когато след операцията имах трудности да се завърна отново на пистата, имах болки в глезена, не можех да скачам височините, които исках. Тогава имаше хора, които казаха, че глезенът няма да се подобри, най-вероятно няма да се завърна на пистата, камо ли в професионалния спорт. Може би моментите, в които чувах това, са били трудните.

  • Тези трудности ли ти дадоха сила да продължиш да се бориш и вяра в себе си
  • Те ми дадоха много уроци. Сила ми даваше това, че изключително много вярвах в себе си, исках много да скачам и не си представях да не пробвам всичко преди да се откажа напълно. Близките ми хора много ме подкрепяха, много ми помагаха.

  • Кой ти оказа най-голяма подкрепа в тази борба?
  • Семейството и приятеля ми. Също и приятелките ми. Имаше много хора, които се грижеха за мен.

  • Говориш с огромна любов за спорта. От думите и усмивката ти разбираме, че много обичаш това, което правиш, нали така?
  • Много, да!

  • Какво ти предстои от тук нататък?
  • Предстои ми почивка, ще постоя известно време в България и след това заминавам обратно за Холандия, започвам подготовка за новия олимпийски цикъл. Не случайно Олимпиадата е на 4 години – това са 4 години, като през тях е важно да се види какъв прогрес показваме. И разбира се, има европейски, световни първенства – в зала и на открито.снимки

  • И на финала: предстои ти да влезеш в една нова роля – като рекламно лице на Fibank. Вълнуваш ли се?
  • Вълнувам се, притеснявам се и не знам дали ще мога да оправдая очакванията, тъй като това е нова за мен сфера. В същото време съм изключително благодарна на Федерацията по лека атлетика и разбира се, Банката, като основен спонсор на нашата Федерация. Затова искам да се справя добре. Харесвам проекта, с който съм ангажирана. Всичко свързано с иновациите и мобилността, динамиката, ми пасват изключително много.

 

Ние от Fibank сме сигурни, че Мирела ще се справи перфектно и нямаме търпение да видим завършен проекта. :)

Пожелаваме й да бъде здрава, да запази лъчезарната си усмивка  и да скача все по-високо над поставените си цели, за да носи радост и гордост на цяла България.

Данира Доспевска-Шаренкапова

Данира е мениджър „Корпоративни комуникации”. Чрез блога на Fibank тя се грижи да получавате полезна и актуална информация от банковата сфера. Интересува се от развитието на дигиталните комуникации, информационните технологи и новите възможности, които те предоставят на потребителите.

Коментари

Коментирай