петъчно

Customer Support 20

В днешната петъчна рубрика искаме да ви попитаме:

На коя богиня е кръстен металът паладий, от който се изработват бижута?

На лотариен принцип на 15 май ще бъдат изтеглени трима от далите верни отговори, които ще получат дамски тениски Аз обичам ПИБ.

Коментари

  1. На въпроса На коя богиня е кръстен металът паладий, от който се изработват бижута? получихме само верни отговори – общо 19 на брой. Но жребият определи дамска тениски Аз обичам ПИБ да получат: Георги Златев Димитър Атанасов Ценка Дюлгярова Моля свържете се с нас на електронната поща за обратна връзка и ни дайте адрес и телефон, за да можем да ви изпратим тениските!

  2. Елементът паладий е открит през 1803 г. и е наречен на открития по това време астероид Палада, чието пък наименование е свързано с гръцката богиня на мъдростта Атина Палада.

  3. Ще е хубаво да се крият коментарите. Не, че не е прекалено лесен въпроса така или иначе...

    Е хайде - паладиумът е кръстен на Атина, която получава прозвището Палада след като убива гиганта Палас по време на гигатомахията.

  4. Елементът паладий е открит през 1803 г. и е наречен на открития по това време астероид Палада, чието пък наименование е свързано с гръцката богиня на мъдростта Атина Палада.

  5. кръстен е на древногръцката богиня на мъдростта Атина Палада

  6. Металът носи името на вторият открит астероид – Палада, който пък е кръстен на гръцката богиня на мъдростта Атина Палада.

  7. Кръстен е на Атина Палада

  8. Елементът паладий е открит през 1803 г. и е наречен на открития по това време астероид Палада, чието пък наименование е свързано с гръцката богиня на мъдростта Атина Палада.

  9. на астероида Палада е кръстен елементът ПАЛАДИЙ

  10. Елементът паладий е открит през 1803 г. и е наречен на открития по това време астероид Палада, чието пък наименование е свързано с гръцката богиня на мъдростта Атина Палада

Коментирай