По повод наскоро започналата Година на Бика според Лунния календар, ПИБ вече предлага две нови сребърни монети от Новозеландския монетен двор – от 1 тройунция сребро, проба 999 и диаметър 40,7 мм, като тиражът на всяка монета е 15 000 екземпляра.

Едната е с многоцветно изображение на бик,

 

а другата с позлатено изображение на бик.

ПИБ предлага втората подред емисия монети от серията на Новозеландския монетен двор, посветена на Лунния календар – 12-годишен цикъл според източния календар, все още можете да намерите ограничени количества от миналогодишната, първа от тази колекция, цветна монета, посветена на годината на Мишката.

 

Коментари

  1. Спешно търся юбилейна монета за Годината на Бика 2009. Аз съм от Бургас и тук няма...

  2. @ Петър Моля свържете се с колегите от дирекция "Злато и нумизматика" на тел. 02/ 817 1572, за да уточните какви монети търсите и те ще Ви бъдат максимално полезни. Колекцията от годината на Бика (2009г.) вече не е налична. Поздрави, Екип на ПИБ

  3. Могат ли все още да се намерят монетите от 2009?
    Ако да, къде?

  4. @ Енева, Заповядайте в офис Народно Събрание 1 (адрес: Нар. събрание 12), където можете да намерите и двете колекционни серии - сребърни монети за Годината на Бика 2009. Поздрави, Екип на ПИБ

  5. Здравейте.От къде мога да закупя монетите,отсечени за годината на бика?Проверих в клона на ПИБ в "Централни хали" и от там ми казаха,че няма в наличност и не се очаква да има.Благодаря предварително.

  6. Монетите са страхотни! Вчера купих бика и мишката - така намерих занимание на сина ми.
    Харесах и монетите със самолетите и моторите.
    Успех!

  7. @ Тодор Колев,
    Благодарим за проявения интерес! Моля посетете следния адрес http://www.fibank.bg/bg/page/380/tab/708 - тук ще намерите подробна информация относно продуктите.
    Поздрави,
    Екип на ПИБ

  8. Здравейте. Монетите на Новозеландския монетен двор са наистина чудесни, радвам се, че ПИБ ги предлага на българския пазар. Бихте ли ме ориентирали за цените на двете монети с биковете?

Коментирай