През последните два месеца ми се случи да ходя на две кръщенета, една сватба, една златна сватба и един прощъпалник. Не броя рождените дни, на които бях поканена. Следващите няколко месеца ми предстоят рождените и именните дни на родителите ми, сестра ми и дъщеря ми. Както и Коледа – празник, който обожавам и винаги изненадвам хората около мен с дори и малки, но подаръци. За да не изпадна в ситуация, в която да останат само добрите си намерения за хубави подаръци, направих малък план за посрещане на финансовото предизвикателство, което тези изненади биха могли да се окажат.

Календар на събитията

Написах си един списък по дати с празниците – рождени дни и имени дни. Рождените дни написах с червено – за тях ще има по-значими подаръци, имените дни със зелено – подаръците ще бъдат по-скромни.

Списък на подаръците

Направих списък на кого какво ще подаря, като написах и точна или приблизителна цена на подаръка. По този начин си изготвих един бюджет, който разпределих в следващите няколко месеца.

Планиране на покупките

Това беше най-приятната и същевременно най-трудната част, докато не се сетих за гратисните периоди, отстъпките и т.н. Ето пример: майка ми ще получи за рождения си ден талон за SPA процедури, за които ползвам 10% отстъпка с моята червена карта Diners Club International First Lady. Освен отстъпката имам и 60 дневен гратисен период, в който мога да си разпределя погасяването между заплата и аванс. Дъщеря ми за Коледа ще получи конструктор, който поръчах през интернет от разпродажба на детски магазин в Германия и платих с кредитната си карта. И ето така се оказва, че при правилно планиране подаръците, които ще закупя ще ми струват по-малко – имам отстъпки имам кешбек за оборот.

christmas-gift

За именните дни реших да подарявам бутилка класно вино – открих един магазин, в който приемат Diners Club International First Lady и правят отстъпка и се оказва, че ако закупя един кашон с 6 бутилки шестата е почти подарък!

И така тази година няма да има нито паника, нито предпразнична треска за подаръци, защото всичко ще бъде предварително планирано и закупено, както и надлежно погасено и изплатено!

Коментари

  1. @ City Gal

    Каталозите с отстъпки за търговски обекти, SPA и фитнес центрове, ресторанти и т.н. за есен/зима 2009-2010 в момента се подготвят за печат. Надяваме се, че до края на месец октомври ще могат да бъдат вече в ръцете на собственичките на розовите и червените карти Diners Club International First Lady.

    Поздрави,

    Екип на Дайнърс клуб България

  2. Браво!
    Егати софийската измислица.

  3. Това за подаръците с отстъпка всъщност е много добра идея. Бих искала да попитам кога ще имаме новите каталози?

Коментирай