Наближава един най-светлите християнски празници – Коледа! Свързваме я с коледната елха, коледната украса, снега, коледното настроение, семейството и с Дядо Коледа. Освен че това е един семеен празник, той има и още едно отражение – сигурно сте забелязали светещите сгради, магазини, търговски центрове и места за развлечение. Коледа е удобен повод да си починем, да се развеселим, да се разходим, да обиколим различни места и не на последно място, да похарчим малко пари.

new-building

Неусетно през месец декември започват специални предложения и промоции за различни продукти и услуги. Търговци от всякакъв тип украсяват своите магазини и места за продажба, поставят безброй светлини и предлагат много коледни промоции и отстъпки. Ресторанти, заведения, хотели и цели курорти също се включват към всеобщата еуфория и представят уникални предложения за развлечение и почивка. Всеки от нас се чувства част от този празник и съзнателно или не, иска да даде своя принос и да се почувства ангажиран. Празниците са хубаво нещо, в което всеки иска да се включи и може би един от най-подходящите периоди да го направите е този около  Коледа. Месец декември е един от най-цветните месеци и тогава можете да споделите радостта и празничното настроение с много хора. Защо да не го направите сега, когато всички са на вълната. Защо да не се възползвате от всички тези промоции, отстъпки и специални предложения, които всъщност най-често се срещат точно сега! Не омаловажаваме факта, че в момента живеем в особена икономическа обстановка, но все пак трябва да балансираме чувствата си, да се разкрасим и да си отдадем заслужената награда. Ние в ПИБ, всеки според своите възможности, активно се включваме в тази кауза – да отпразнуваме Коледа и месец декември да бъде празничният ни месец, да напазаруваме и да се отдадем на семейството! Празнувайте и Вие!

11

Коментари

  1. до Калин Георгиев

    Да, и аз съм чела Джон Гришам "Да пропуснеш Коледа" и не ми хареса!

  2. @ Калин Георгиев Уважаваме мнението на всеки наш клиент и читател, така че бихме искали да Ви предоставим поле за изява! Предлагаме Ви възможността да напишете Коледна статия, която ние с удоволствие ще публикуваме. Откритата комуникация е важна за нас и ще ни бъде приятно да се запознаем с различна гледна точка. Поздрави, Екип на ПИБ П.П. - можете да я изпратите на tvictor@fibank.bg;

  3. Аз все още ссе радвам на този празник, защото хората се сплотяваме и споделяме общи планове, веселим се заедно и т.н.

    Но тази публикация е толкова куха и повърхностна, че няма как да не й обърна внимание. И не мразя нито банката, нито клиентите. Просто е необходим професионален подход в един !корпоративен! блог.

    Забелязали ли сте какво се случва в САЩ по празниците -- Денят на благодарността (Black Friday), Коледа (Boxing Day), Великден (Easter holidays) и т.н. Същото се случва и в България -- от религиозни и значими празници се израждат в дни за харчене и пилеене (празници за търговците).

    Весели празници :-)

  4. Това е все едно да кажа, ами не е Рождество християнският празник а Божик или аз не карам джип а всъдеход! Аз пък искам да си пазарувам, дори и да нямам толкова пари като предишни години :)

  5. Калинчо баба, как се промени ти, какво добро дете беше, как слушакаше, как се радваше на подаръците по Коледа... А сега какъв хейтър стана – разочароваш ме баба! Тази година, за наказание ще получиш само няколко орехчета за празника, не само защото се опитваш да развалиш нагласата на останалите за нещо хубаво, усещането им за празник, а защото ме разочароваш. Преди искаше лампички навсякъде, а сега защо има лампички, искаше подаръци, а сега стига с тея подаръци. Не може човек да седи непрестанно със свита душица и дори напразник да не се усмихне.
    Калинчо баба, забравил си май как ти разказвах за повода за празника - Рождество Христово и чак кога във времето се появява Дядо Коледа с подаръците за послушните. Май вече не вярваш в Дядо Коледа и това не ми харесва.

    Иначе сериозно:
    предполагам от ПИБ са сложили енергоспестяващо осветление (това е въпрос).

  6. Ехх, Коледа е събирателно име за тези празници, въпреки че си прав за Рождество..аман от хейтъри!

  7. Не мога да се стърпя и ще споделя негативното си мнение за тази публикация. Точка по точка защо.

    1. Християнският празник не е коледа, а Рождество. Това че я свързваме с Дядо Коледа няма нищо общо с християнското значение на празника.

    2. Грозно е и да се намесва идеята за семеен празник и почивка с тази на показността, кича и маниакалното пазаруване. Науката вече установи, че коледните дни са едни от най-стресиращите през цялата година -- заради големите очаквания, заради задръстванията, заради потока от хора, заради огромното пилеене на пари, заради преяждането и препиването.

    3. На фона на все по-голямата тревога за излишно консумиране на енергия и залитане към зелен PR, вие досте добре сте осветили сградата си на бул. Климент Охридски. Сега е моментът да покажете истинска, не псевдозагриженост за околната среда. Украсете се, но не хабете излишно енергия. Иначе това е лицемерие.

    Вместо да апелирате към ГОЛЯМОТО ХАРЧЕНЕ, апелирайте към истински важния смисъл на Рождество -- бъдете със семействата си, обърнете внимание на най-близките си (не на магазините и промоциите), подарете им нещо, което ще ги зарадва (нормален апел за пазаруване).

    Сега е именно моментът ПИБ да покаже благородно и подкрепящо българското семейство лице. Иначе тази публикация показва едно зле маскирано лицемерие: хубав празник, всичко свети, сега има добри покупки, за Бога пазарувайте и ползвайте нашите услуги.

Коментирай