Дебитните и кредитни карти VISA, издадени от Fibank (Първа инвестиционна банка) могат да бъдат добавяни в мобилното приложение My Fibank и с тях да се извършват плащания през телефон с операционна система Android Os 6 или по-висока. Преди 4 години Fibank, първа в България и на Балканския полуоостров, разработи платформата за безконтактни плащания със смартфон, поддържащ NFC технология. Тази функционалност е налична вече и за картодържателите на VISA, издадена от банката, като се използва менюто „Дигитални плащания с NFC“ в My Fibank. Решението е въведено и за смарт часовници, поддържащи Garmin Pay Watch функция.

"Радваме се да надградим възможностите на картовите ни продукти с добавянето на дигиталните карти VISA към тях. Fibank е първата банка в България, въвела безконтактните плащания в страната, и оттогава досега постоянно се стремим да разширяваме обхвата на платежните услуги, които клиентите могат да извършват, в посока бързина, сигурност и удобство", сподели г-н Никола Бакалов, Главен изпълнителен директор (CEO), Председател на Управителния съвет на Fibank.

В резултат на пандемията от COVID-19 предпочитанията на потребителите ускорено се  пренасочват към картовите и дигитални разплащания за сметка на тези в брой. Търсенето и навлизането на безконтактни, мобилни и онлайн разплащания се увеличава значително и е забележимо при всички възрастови групи в различните географски райони. Новата услуга, която Fibank въвежда, отговаря на тези потребности и предоставя възможност на клиентите в България да използват все повече технологиите за мобилни разплащания. Това ще даде още по-голям тласък на развитието им у нас при изключително удобство и сигурност за потребителите”, каза г-жа Севдалина Василева, генерален мениджър на Visa за България, Гърция и Кипър.

Плащанията с карти VISA се приемат в повече от 200 държави и територии по света и над милион търговски обекта. Повече за издаваните от Fibank дебитни и кредитни карти VISA можете да научите тук

Златко Стоянов

Златко е Мениджър „Корпоративни комуникации”, като се присъединява към екипа на Fibank през 2011 г. в дирекция "Методология". Автор е на статии в корпоративния вестник Fibank NEWS, отразяващи един по-приемлив поглед към сложната банкова терминология. Следи развитието на регулациите и тяхното отражение в дейността на банките. Очаквайте от него разработки, посветени на новостите в банковата сфера.

Коментари

Коментирай