Почти две години след като България стана част от Европейския съюз бизнес климатът в страната неизменно се промени. Сега вече участваме в общополитиеската зона, а в скоро бъдеще започват преговорите за членуването ни в монетарния съюз. Така че времената се променят, а с тях се променя икономиката, пазарите, клиентите, обществото и всички заинтересовани граждани в нашата институция.

Сега се чувстваме по-силни от всякога, особено чрез вашата подкрепа и доверие – като наши лоялни клиенти. Ние сме най-голямата българска банка с визия да подпомагаме българския бизнес и да предлагаме изключителни продукти и услуги на нашите частни клиенти. Сега насочваме нашата визия към едно по-добро, динамично и иновативно бъдеще. И поради тази причина първата крачка, която предприемаме, е да променим нашето лого, символизиращо промяната. Вече можете да ни разпознавате по следния начин:

fibank_newlogo_text_bg

Коментари

  1. @ klient
    Айде да сме малко по-културни! Най-лесно е да се правиш на интересен посфактум и на чужд гръб.
    Преди 10 години нямаше блог, тъй че и да си го чувал не е от мен. Това, че някой друг е забелязал нещо подобно и ти го е споделил, не значи, че и аз копирам нечий друг опит. Споделям какво съм забелязал сам, пък теб ако не те кефи, си е твой проблем. Аз го споделих по повод горните коментари за прилика с други лога.
    За мен лично това лого не е лошо, но аз на лога не робувам. Има и по-добри лога от това на ПИБ , има и по-лоши, но това за мен не е от такова значение.

  2. То и каквото и лого да създадат, винаги ще име "български" критики, че не става. Според мен време е за промяна, било и то да започне и със смяна на логото. Давайте смело!

  3. На мен лично новото лого и цветът му ми харесват доста повече от старите. Поздрави на всички в ПИБ!

  4. @минаващ,
    айде кажи нещо ново - това за дойче банк съм го чувал още преди 10 години.
    мен ми харесва - хем има приемственост със старото хем е ново и модерно

  5. А според мен логото на ПИБ до голяма степен копира това на Дойче банк. И логото, че ако щете и шрифта, ама много много приличат, да не казвам почти изцяло преповтарят. Даже си мисля, че целенасочено е търсен този ефект :)
    http://www.db.com/index_e.htm

  6. ОК, имаме лого, сега остава и като клиент да ме спечелите

  7. Като графика е хубаво, но като цветове - не. Тъмносиньото и червеното напомнят логото на една друга банка в България, гръцка. И аз съм "за" досегашното светлосиньо.

  8. Честито за логото! Много добре се е получило! Доста стабилно и сериозно изглежда. Харесва ми! :)

    И най-важното е, че сте запазили същия графичен елемент, който играе ролята на т.нар меме (нещо, което при виждането му, потребителят разпознава марката, в случая - Fibank). Браво! ;)

  9. Хубаво е новото лого, но не му отива този тъмно син цвят. Поне да беше запазен по-светло синия цвят от страрото лого. Това синьо,което е ползвано за новото лого не е най-приятното. Давам мнението си от страната на лице, което се занимавало с лого дизайн до преди година.
    Колкото до банката... Каквото и лого да се сложи - Това е моята банка!

Коментирай