Дигитализиране на карти Mastercard с приложението My Fibank

С новата версия на приложението My Fibank за Android се оптимизира процесът по дигитализиране на дебитни и кредитни карти Mastercard. Новият процес отнема само няколко минути. Когато клиент избере желаната за дигитализиране карта, към същата се създава дигитален образ, който работи с текущия ПИН и лимити за разплащане, които е задал картодържателят. Картата работи като дигитална само на устройството, от което е заявена. (Една и съща карта не може да бъде дигитализирана на две различни устройства.)

Дигитализирането на карта става директно от приложението My Fibank - Меню >> Дигитални плащания с NFC >> бутон: Дигитализирай карта. Важно условие е устройството, на което е инсталирано приложението, да бъде предварително регистрирано.

След като вече имате дигитализирана карта, за да платите с нея, не е нужно да влизате в профила Ви в My Fibank. Директно, след като сте отворили приложението, на начален екран избирате бързия бутон за безконтактно плащане. Ще Ви се появи екран, на който е визуализирана дигиталната Ви карта по подразбиране, доближавате Вашия смартфон до ПОС терминала и плащането е осъществено.

Възможно е да дигитализирате повече от една от Вашите карти, като задължително условие е картата да бъде дебитна или кредитна карта Mastercard, или Maestro. В случай, че имате повече дигитализирани карти, от настройки можете да зададете коя от картите да бъде основна при плащане с телефона.

В случай че сте използвали дигитална карта преди последния ъпдейт на My Fibank, същата ще бъде автоматично дигитализирана, след като обновите апликацията и осъществите вход с потребителското си име и парола.

 

 

Десислава Богданова

Здравейте! Аз съм Десислава - Мениджър "Корпоративни комуникации”. Основните ми интереси са в областта на дигиталните комуникации, дигиталното банкиране и новите технологии.

Коментари

 1. Здравейте, Кога с приложението My Fibank за iOS ще могат да се дигитализират дебитни и кредитни карти VISA? Или направо ще преминете към Apple Pay? Кое е по-вероятно - първото или второто? Зная, че колегите ви работят поне по единия от тези проекти. Предварително благодаря за коментара.

  1. Здравейте! Колегите работят и в двете посоки. За карти VISA се очаква тази услуга да бъде налична до края на годината. Когато имаме повече яснота, ще публикуваме официална информация в каналите на банката.

 2. Кога се очаква дигитализиране и на Visa картите?

  1. Здравейте,
   Очакваме до края на 2019 г. да можем да Ви предложим и дигитализиране на карти Visa :)

   Поздрави! 

 3. А Apple Pay кога ще имаме удоволствието да ползваме? Работите ли в тази насока?

  1. Здравейте! Благодарим Ви за въпроса. Колегите работят в тази посока, но не можем да предоставим повече информация към момента.

  1. Apple Pay вече може да се ползва в България.
   Ще имаме ли възможност да регистрираме и дебитните карти на Първа Инвестиционна Банка?

  1. Здравейте! Благодарим Ви за въпроса. Колегите работят по този проект. Когато имаме официална информация, ще я публикуваме в нашите канали.

Коментирай